Собствениците на леки коли ще могат да си запазят регистрационния

...
Собствениците на леки коли ще могат да си запазят регистрационния
Коментари Харесай

Срещу 1000 лв. запазваме номера от колата при продажба

Собствениците на леки коли ще могат да си запазят регистрационния номер при продажба и да го сложат на новия си автомобил, само че при изискване, че заплатят 1000 лева Това плануват промени в Закона за автомобилните транспорти, признати през днешния ден дефинитивно от Народното събрание.
Тротинетките към този момент няма да се движат по тротоарите, оптималната им скорост се лимитира до 25 километра в час, а водачите би трябвало да са на възраст над 14 година Тротинетките ще мога да се движат по избраните за велосипедите алеи, а в случай че липсват такива, допустимо най-близо до дясната граница на платното за придвижване. Тротинетките би трябвало да разполагат с бяла или жълта различима светлина начело и устройство за лъчение на алена светлина откъм гърба. Поставя се условие водачите до 18 - годишна възраст да носят каска.
Солени наказания се вкарват за таксиметровите водачи. Ако такси вози пасажери без включен уред, автомобилът ще се стопира от придвижване за една година. Ще бъде основан и обединен обществен таксиметров указател към Изпълнителна организация "Автомобилна администрация ". Общините ще се издават и удостоверенията за таксиметрова активност. Споделено пътешестване ще остане позволено, ако не се желае пари за това.
За нелегламентиран транспорт ще се отнеме книжката на лидера. На превозваческа компания или на лица, извършващо транспорти за лична сметка, които не са обезпечили вярното действие на тахографа, ще се постанова имуществена глоба от 1000 вместо 3000 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР