Собствениците на домашни любимци внимавайте: необичайно респираторно заболяване при кучета,

...
Собствениците на домашни любимци внимавайте: необичайно респираторно заболяване при кучета,
Коментари Харесай

Стотици кучета, разболени от мистериозно, потенциално фатално заболяване в няколко щата на САЩ

Собствениците на домашни любимци внимавайте: извънредно респираторно заболяване при кучета, което не реагира на антибиотици, се проверява в няколко щата в Съединени американски щати.

< p> Орегон, Колорадо и Ню Хемпшир са измежду щатите, в които има случаи на болестта, което е предизвикало дълготрайно респираторно заболяване и пневмония. Симптомите на респираторно заболяване при кучета включват кашлица, кихане, секреция от носа или очите и заспалост. Някои случаи на пневмония прогресират бързо, като кучетата се разболяват доста в границите на 24 до 36 часа.

„ За страдание, сега никой не знае какво е това “, сподели ветеринарният доктор доктор Майк Хътчинсън пред CBS News Pittsburgh. повече от 200 случая на заболяването от средата на август, насърчавайки притежателите на домашни любимци да се свържат с ветеринаря си, в случай че кучето им е болно и сподели на държавните ветеринари да рапортуват случаи допустимо най-скоро.

Агенцията работи с държавни откриватели и Националната ветеринарна лаборатория на Министерството на земеделието на Съединени американски щати, с цел да разбере какво предизвиква болесттите.

Кучета също са умрели, Кърт Уилямс, шеф на Ветеринарната диагностична лаборатория на Орегон към Държавния университет на Орегон, сподели Асошиейтед прес. Но без явен метод за дефиниране на заболяването или тест за нея, той сподели, че е мъчно да се дефинира броят на умрелите от тежка форма на инфекцията.

Докато ветеринарните лекари се пробват да дефинират какво прави заболели животни, те предизвикват хората да вземат съществени защитни ограничения, с цел да поддържат домашните си любимци здрави. допустимо, защото те са по-склонни да се заразят с заболяването тук-там като развъдници, кучешки паркове и фризьорски салони.

„ Повечето от ежедневните грижи, най-малко към нас, изискват всички ваксини да дават отговор на условията дата, че имат здравен документ от техния ветеринарен доктор. Така че през множеството време поставяте здрави кучета в тази зона. Но вземете едно куче, което е болно, то е като студено в учебен двор, тогава останалите могат да изстинат толкоз ”, сподели Хътчинсън.

Уилямс също по този начин споделя, че е добра концепция да се уверите, че вашите домашни любимци са в крайник с имунизациите, в това число тези, които защищават от разнообразни респираторни болести.

В противоположен случай, " не се паникьосвайте ", споделя той.

Дейвид Нийдъл, старши ветеринарен патолог във Ветеринарната диагностична лаборатория на Университета на Ню Хемпшир, който проверява мистериозната болест от съвсем година, сподели, че екипът му не е забелязал огромно нарастване на кучетата, умиращи от заболяването, само че също по този начин насърчи притежателите на домашни любимци да „ понижат контакта с други кучета. “

Неговата лаборатория и сътрудниците му от университетския Център за проучване на генома „ Хъбард “ са разгледали проби от кучета в Роуд Айлънд, Ню Хемпшир и Масачузетс и повече ще идват от Орегон, Колорадо и евентуално други щати.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР