Собствениците на БТК са приели офертата за покупката на компанията

...
Собствениците на БТК са приели офертата за покупката на компанията
Коментари Харесай

Купувачът на БТК ще плати 1.3 млрд. евро за нея

Собствениците на БТК са приели офертата за покупката на компанията от фонда United Group, в която мажоритарен притежател е фондът за дялови вложения BC Partners, учреден от сръбския предприемач Драган Шолак.

Спас Русев, мажоритарен притежател, споделя, че е същински благополучен от договорката, тъй като тя е оценила телекома на близо 1.3 милиарда евро. Определя покупката като " избор на доверие освен към компанията, само че и за България " пред " Капитал ".

Според него договорката нямало да е допустима без политическа, икономическата и финансовата непоклатимост на страната.

Не дава отговор непосредствено на въпроса с каква облага излиза от договорката, в случай че заплати за компанията 330 млн. евро преди три години, само че показва, че в действителност дружно с поетите задължения договорката тогава е била за 750 млн. евро.

Русев е измежду претендентите да придобие телекоми в Румъния и Македония, част от групата на " Дойче телеком ". За Румъния счита, че различен претендент ще бъде определен, а в Македония още не е почнала процедурата по продажбата.

Никос Статопулос, сътрудник и член на изпълнителния комитет на BC Partners, разяснява пред " Капитал ", че е допустимо БТК да се трансформира в нещо като районен хъб на бизнеса на фонда на Балканите.

И двете изявленията четете в новия брой на " Капитал ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР