Собственици на заведения в Сандански и в Мелник търсят изход

...
Собственици на заведения в Сандански и в Мелник търсят изход
Коментари Харесай

Заради кризата с тока: Заведения работят само по 3 дни

Собственици на заведения в Сандански и в Мелник търсят излаз от рецесията с три работни дни. Затварят обектите си за четири дни от седмицата и ще работят единствено в петък, събота и неделя. Това оповестява struma.bg.

„ Не можем да си платим сметките за ток. За месец ноември това са 4000 лева, аз не съм записал подобен оборот. В заведението работим фамилно и заплащам заплата на една готвачка. Но цената за ток и питателните артикули се покачиха единствено за два месеца два пъти ”, съобщи Иван Николов, притежател на заведение в Сандански, който добави:„ Няма да мога да устоя и ще затворя от понеделник до четвъртък. Ще отворя в петък и ще работя до неделя до обяд. Поне се надявам да направя икономии от ток и хранителни артикули. Всеки ден сготвям ястия. Клиентите с всеки изминат ден понижават. Някои не влизат поради това, че нямат документ, други просто към този момент си носят храна от у дома. Не знам по какъв начин ще прекараме зимните месеци ”, сподели Николов

.„ В Мелник тази процедура към този момент е наложена от месец ноември. Хотелиери и ресторантьори не работят до четвъртък, а чакат туристи единствено за уикенда. По този метод си  икономисват разноските за личен състав, консумативи и хранителни артикули ”, съобщи Николов. Кафенетата в Сандански са съвсем празни, на места може да се видят клиенти. От средата на месец ноември затвори и заведението в парка на Сандански – „ Езерото ”, чака се да отвори още веднъж за гости при започване на месец април 2022 г.  Персоналът е изпратен на борсата. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР