Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки се срещнаха с

...
Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки се срещнаха с
Коментари Харесай

Ресторантьори: Не отворят ли заведенията, предприемаме италианския сценарий

Собственици на заведения за хранене, нощни клубове и нощни заведения се срещнаха с отрасловите министри, с цел да беседват за отварянето на заведенията и изплащането на средствата по ограниченията за държавна поддръжка.
"Ако не се случи отварянето, обсъждаме италианския модел. До понеделник ще се вземе решение. Не е ясно на какъв принцип се отварят детски градини и училища' ", сподели след срещата ръководителят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов.
Припомняме, че на 15 януари стотици заведения за хранене в Италия отвориха порти без терзание от глобите. Неподчинението им беше в символ на митинг против противоепидемичните ограничения, които съгласно притежателите убиват бизнеса и лимитират правата и свободата на хората.
"Трябва да работим дружно. До ден-днешен изчакахме, затворихме се, в този момент съгласно нас е моментът, в който би трябвало да ни бъде върнат жестът и да бъдем пуснати да работим даже при 50% от потенциала. На 1 февруари желаеме да отваряме заведения за хранене, кафенета и сладкарници. Властите оферират това да се случи на 18-20 февруари ", сподели Алибегов.
"В началото, като се отворят заведенията, надали някой мисли, че незабавно ще се изпълнят. Не, ще има интервал на акомодация. Съгласни сме с всичко, обвързвано с работа за нас и чиновниците ни ", съобщи Алибегов. По думите му заетите в сектора не са съгласни завденията да затварят преди 23.30 ч.
Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България поддържа изявлението на Алибегов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР