Собственици на автокъщи в Дупница са готови да излязат на

...
Собственици на автокъщи в Дупница са готови да излязат на
Коментари Харесай

Близо 100 автокъщи в Дупница от два месеца са без вода

Собственици на автокъщи в Дупница са подготвени да излязат на ефикасни митинги и да затворят основен път Е-79. Причината - близо 100 автокъщи от два месеца са без вода. Собствениците не са известени, по кое време водоподаването към обекти ще бъде възобновено.

Дупница

Стефан Александров има автокъща и мивка в промишлената зона на Дупница. От два месеца по чешмите в обекта не тече вода, а това към този момент носи загуби на търговеца.

Стефан Александров, притежател на автокъща: Няма по какъв начин да поддържаме тези коли, тъй като това е един тип стока, и би трябвало да се поддържат, би трябвало да се приведат в порядъчен тип с цел да ги продаваме. За това сме понижили и колите, тъй като действително няма по какъв начин да ги поддържаме и по какъв начин да ги оправяме тези коли.

Търговци към този момент търсят разнообразни способи с цел да си обезпечат течаща вода в обектите.

За да решат казуса с безводието в част от автокъщите влагат средства в създаване на лични кладенци за вода. Инвестицията обаче е огромна, тя е в размер на към 10 000 лв..

Промишлената вода за автокъщите се доставя от „ Напоителни системи ". От там споделиха, че съблюдават графика на Министерството на околната среда и водите за ограничение използването на вода от язовир " Дяково ". Причината е, че размерът на язовира е под 50%. Към момента няма проблем с количествата вода от язовира, обезпечавани за питейно-битови потребности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР