Собственикът на умиращите коне, зарязани в Осоговската планина - Петър

...
Собственикът на умиращите коне, зарязани в Осоговската планина - Петър
Коментари Харесай

Собственикът на зарязаните коне в Осогово взел 34 700 лева субсидия

Собственикът на умиращите коне, зарязани в Осоговската планина - Петър Пищалов, получава европари, с цел да ги отглежда от 2013 година За въпросните коне по едната мярка по остарялата стратегия до 2014 година е получил общо към 17 000 лв.. От 2015 година насам стартира да кандидатства с други животни от същата порода. За 2 години от този момент е получил още 17 700 лв.. Това изясни началникът на отдел в Държавен фонд "Земеделие " Янислав Янчев пред БТВ.

Пищалов е кандидатствал още веднъж за европари през 2017 година, като последно е декларирал, че ще гледа още 50 каракачански коне.

Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова сподели, че още през вчерашния ден са почнали разпити на очевидци по случая. Вече тече досъдебно произвеждане за демонстрация на особена свирепост към животните, ревизира се и по какъв начин са харчени евросредствата, стана ясно по-рано от представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Пищалов е привикан на разпит в полицията в Кюстендил през днешния ден в 9.30. Днес планинските спасители дружно с ветеринарите на БАБХ ще създадат втори опит да стигнат високо в планината, където са зарязани конете, откакто през вчерашния ден метеорологичните условия не им разрешиха.

Гневните реакции на хората в обществената мрежа не престават, което евентуално е причина той да изтрие фейсбук профила си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР