Собственикът на Twitter Илон Мъск обяви, че ще даде амнистия

...
Собственикът на Twitter Илон Мъск обяви, че ще даде амнистия
Коментари Харесай

Илон Мъск обеща амнистия за блокирани потребители в Twitter

Собственикът на Twitter Илон Мъск разгласи, че ще даде " прошка " на блокирани консуматори, което съгласно специалисти по онлайн сигурност ще докара до увеличение на издевателството, дезинформацията и езика на ненавист, съобщи Associated Press.   Милиардерът разгласи решението си, откакто организира анкета в своя профил дали да се възстановят сметките, които " не са нарушили закона и не вземат участие в прекомерно огромен спам ". Резултатът от гласуването беше 72% " за ".   " Хората се произнесоха. Амнистията стартира идната седмица. Глас национален - глас Божи ", разгласи Мъск в Twitter. Със същата фраза той разгласи преди дни възобновяване на акаунта на някогашния американски президент Доналд Тръмп, като решението за това беше взето също след извършена в Twitter анкета.
Should Twitter offer a general amnesty to suspended accounts, provided that they have not broken the law or engaged in egregious spam?
— Elon Musk (@elonmusk) November 23, 2022 Откакто Илон Мъск е притежател на Twitter, доста групи за наблюдаване на платформата за расизъм, антисемитизъм и език на омразата оповестяват за нарастване на сходни случаи. Има усилване и на расисткия тормоз против футболисти, играещи на провеждащото се сега Световно състезание по футбол.   Зачестилите случаи на неуместно наличие значително се дължат на решението на Мъск да освободи половината от 7500-те чиновници на компанията, уволнението на висши фрагменти и серията от промени, които доведоха до стотици напускания.    Неизвестен остава и броят компании подизпълнители, следящи за наличието в Twitter. Сред подалите оставка е ръководителят на отдела за сигурност Йоел Рот. 

Много рекламодатели също взеха решение да се отдръпват. 
Тази седмица марките, които са част от немската автомобилна група Volkswagen, стопираха всичките си платени действия в обществената мрежа,  заяви представител на компанията. По-рано този месец от Volkswagen, който има марките Audi, VW, Seat, Cupra, Lamborghini, Bentley, Ducati и Porsche, показаха, че компанията е предложила на подразделенията си да спрат рекламите си в Twitter до следващо решение. Говорител на групата съобщи, че всички марки са последвали рекомендацията. 
 

На 28 октомври, ден откакто пое контрола над Туитър, Илон Мъск написа в платформата, че нито един блокиран акаунт няма да бъде възобновен, до момента в който в компанията не се образува " съвет по наличието ", в който да се преглеждат избрани случаи. Във вторник милиардерът се отхвърли от концепцията и разгласи, че тя е била по гледище на " огромен брой групи от политически и обществени деятели ", които са " нарушили договорката ", като са предиздвикали рекламодатели да се отдръпват най-малко краткотрайно от платформата.
В отчет на Европейски Съюз беше обявено, че през тази година на компанията лишава повече време да прегледа неуместно наличие, а премахването му е по-малко спрямо 2021 година Данните от отчета са събрани напролет, преди Мъск да придобие Twitter. Те са част от оценка на онлайн платформите за сходство с откритите правила на Европейски Съюз против дезинформацията. Докладът показва, че от платформата реагират на едвам половината от сигналите за език на омразата в границите на 24 часа, за разлика от 81% през предходната година.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР