Собственикът на терена пред блок 73 в ж.к. „Младост 1“

...
Собственикът на терена пред блок 73 в ж.к. „Младост 1“
Коментари Харесай

Собственикът на терена пред блок 73 в „Младост 1“ ще протестира заедно с гражданите


Собственикът на терена пред блок 73 в ж.к. „ Младост 1 “ в София - компанията „ Джи Ти Строй “ ЕООД с шеф Гергана Симова, през днешния ден също ще излезе на митинга на жителите от региона в 19 ч. против Столична община. Тя ще поддържа тяхната самодейност на кротичък митинг с намиране на трайно решение по случая – „ да се срещнем всички и отстраним „ оградите “ в общуването и търсенето на положителните решения за площта през бл.73 “. Имотът се намира на кръстовището на бул. Йерусалим с бул. Андрей Сахаров (пред блок 73).

„ Неведнъж сме били очевидци на опити за опълчване на българските жители и за разделянето на българското общество. Категорично декларирам, че не сме срещу недоволството на жителите и живущите в региона. Ние сме дружно с тях обединени от едната страна за решаването на зародилия проблем с терена по кротичък метод и посредством разговор. До момента обаче няма оферти от другата страна – Столична община и кмета Йорданка Фандъкова дали парцелът ще бъде отчасти употребен за осъществяване на уличната инфраструктура или ще остане в рамките на настоящата регулация “, съобщи Гергана Симова. Гражданите повече няма да си затварят очите, в този момент е време Столична община да отговори.

Столичният общински съвет по предложение на кмета Йорданка Фандъкова поради идните локални избори, спря преди две седмици частичното изменение, с което се обособяваше продължението на бул. „ Йерусалим “ и неговото свързване с бул. „ Сахаров “ и отделяне на нова регулация на съществуващия парцел. Преди Фандъкова да спре строителството, на площта се предвиждаше построяването на комерсиална постройка и нова улица, която да облекчи трафика от бул. "Андрей Сахаров " и бул. "Йерусалим ". Гражданите от „ Младост 1 “ разискаха обстановката със притежателя Гергана Симова в края на юни и дружно стигнаха до единодушие да изискат решение на казуса от кмета Йорданка Фандъкова.

Вече 10 години Столична община се пробва да осъществя свързване на бул. „ Йерусалим “ с бул „ Андрей Сахаров “ в кв. „ Младост 1 “, наложено заради неудачната реализация на метрото и блокирането на съществуващото кръстовище, придружено от образуването на транспортни „ тапи”. „ Изключително сме възмутени от опита да се показа наложеното от Столична община решение за новата улична регулация като самодейност на "Джи Ти-Строй " ЕООД, както и от неумелия и безкруполен опит да бъдем опълчени на жителите, живущи в блок 73 с погрешни изказвания, че от парцел за озеленяване, нашият имот щял да бъде застроен. Ние бяхме настоятелно въвлечени в тази сага още през 2014 година, когато „ ДЖИ ТИ - СТРОЙ “ ЕООД закупи аграрен парцел с идентификатор 68134.4082.5908. За този парцел имаше издадено позволение за градеж на комерсиална града, обвързвана с метрото. В следствие по самодейност на Столична община беше утвърден проект за застрояване (ПЗ) и препоръчана нова улична регулация с Решение № 551/29.07.2009 година на СОС, при което УПИ ІV и УПИ ХІ пред блок 73 са със обвързвано застрояване, съгласно зона „ Жк”, а не „ за озеленяване”. Възниква разумният въпрос какво озеленяване има потребност от избавяне, откакто парцелът ни в никакъв случай не е бил предназначен за озеленяване, изясни Гергана Симова.

„ След закупуването на парцела ние бяхме убеждавани, че препоръчаното от Столична община решение е удачно и в публичен интерес и, че няма да засегне нашите права и законни ползи без значение, че огромна част от нашия парцел (476 кв.м.) предстои на лишаване за булеварда и губим значима част от лицето на парцела към улица. Приехме да спомагаме, като в никакъв случай не сме допускали, че може по подобен недодялан и популистки метод да се нарушава законът в Република България, трансформирайки тази самодейност в 5-годишна сага на неспазване на законоустановени периоди. Към момента даже се стига до неуместни изказвания, в които ние сме представяни като алчни вложители, като средствата за опетняването ни са погрешни клевети, че от парцел за озеленяване нашият парцел щял да бъде застроен, акцентира Симова. Тя добави, че Столична община е приела през 2009 година проект за застрояване и улична регулация, пробвайки се да реши провокирания транспортен проблем, а ние, пробвайки се да спомагаме на общината, поносим най-големите вреди към този момент 5 години. И към днешна дата стигнахме до патовата обстановка, с която да разбираем, че сме пострадали като протестиращите жители.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР