Собственикът на Sports Direct стана четвъртият по големина акционер в

...
Собственикът на Sports Direct стана четвъртият по големина акционер в
Коментари Харесай

Собственикът на Sports Direct Майк Ашли вдига дяловете на Asos и Hugo Boss

Собственикът на Sports Direct стана четвъртият по величина акционер в онлайн магазина за фешън артикули Asos, оповестяват от компанията. Frasers Group, която е благосъстоятелност на милиардера Майк Ашли, в този момент има 5% от Asos, откакто натрупа дялове в компанията, която държи марката Topshop.

В понеделник Frasers разгласи, че е нараснала вложенията си и в Hugo Boss. Компанията закупи редица търговци на дребно във Англия през последните няколко години, обхващащи спортно облекло, мода, мебели и колела, напомня BBC.

Сега компанията има 4,3% от акциите на Hugo Boss и спомагателни 28,5% посредством продажбата на деривати.
 Онлайн търговецът Asos планува 500 млн. паунда за световна инвазия
Онлайн търговецът Asos планува 500 млн. паунда за световна инвазия

Британският онлайн търговец на дребно регистрира рекордни продажби

" Frasers Group има обширни упоритости за разгръщане на бизнеса във и отвън Англия и непрестанно изследва капацитета за по-нататъшно разширение ", се споделя в комерсиално изказване на компанията от тази заран.

Гигантът в търговията на дребно съобщи, че този ход е последният образец за неговия " блян да уголемява и придобива бизнеси и марки, които могат да укрепят Frasers Group ".

Наскоро Asos регистрира загуба, защото разноските за живот удариха дгжобовете на купувачите, а компанията предизвести, че чака свиването да продължи с още по-големи темпове през идните месеци. Изкупуването на акциите на Asos значи, че Frasers Group към този момент е четвъртият по величина акционер в бизнеса.

Заедно с House of Fraser и Sports Direct, компанията има още Flannels, Game, Jack Wills, Evans Cycles и Sofa.com.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР