Собственикът на Нюйоркската фондова борса (NYSE) заяви във вторник, че

...
Собственикът на Нюйоркската фондова борса (NYSE) заяви във вторник, че
Коментари Харесай

NYSE: Търговията с фючърси върху биткойна може да подкопае пазара на купувачите

Собственикът на Нюйоркската фондова борса (NYSE) съобщи във вторник, че може да съжалява, че не се е възползвал от шанса да предложи фючърси върху биткойн - нещо, което направиха редица съперници, пишат CNBC и Investor.bg. “Може би сме глупави, че не бяхме първи в това “, разяснява Джеф Спречър, ръководител и основен изпълнителен шеф на Intercontinental Exchange Inc.

Говорейки по време на капиталова конференция в Ню Йорк, проведена от Goldman Sachs Group, Спречър съобщи, че биткойнът и останалите виртуални валути са мистерия. "Нямам отговорите, които бих желал да знам, като да вземем за пример какво ще се случи “, сподели той, представен от Bloomberg News. Най-големият оператор на търговия с фючърси в света - CME Group, разгласи, че ще стартира търговия с фючърси върху биткойна от 18 декември.

Комисията за търговия с фючърси върху суровините съобщи, че CME и по-малката Cboe Futures Exchange са завършили процеса на самосертифициране за фючърси върху биткойна. Cantor Exchange също се е самосертифицирала за нови контракти за бинарни варианти на биткойна.

Борсовият оператор Nasdaq също разгласи, че възнамерява да пусне фючърси върху биткойна през 2018 година Спречър обаче съобщи, че тактиката на Нюйоркската борса е „ да изчака и да види “, изразявайки угриженост, че търговията с фючърси би улеснила късите продажби, т.е. тогава, когато вложителите чакат, че цената ще падне, което евентуално би подкопало пазара на актуалните купувачи.

Търговията с фючърси се възприема от мнозина като основна стъпка в легитимирането на биткойна като ежедневна инвестиция и би могла да докара до още по-голямо търсене.

Биткойнът записа нов връх във вторник, преминавайки за първи път границата от 12 хиляди $ и пазарна капитализация от над 200 милиарда $. Криптовалутата нараства повече от 1100% тази година, карайки мнозина да имат вяра, че балонът неизбежно ще се спука.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР