Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев даде мнението си относно

...
Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев даде мнението си относно
Коментари Харесай

Иван Василев: Локомотив е невъзможно да съществува без своя спонсор

Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев даде мнението си по отношение на желанието на някои политици за промени, отнасящи се до бетинг фирмите, които са спомоществователи на българския спорт. Бизнесменът е безапелационен, че помощта на въпросните спонсори е жизненоважна за родните клубове.

" Ако това, което чета и слушам от няколко седмици, се окаже правилно, идват доста неприятни дни за българския спорт. Не приказвам единствено за футбола, а за целия спорт. Оттегли ли се нашият спонсор, Локомотив завършва! Нямам опция самичък да устоявам клуба, просто ще би трябвало да пуснем кепенците. Това е действителността!

Надявам се, че тази политическа концепция ще остане единствено една неприятна концепция и разсъдъкът ще надделее. Без нашия спонсор Betano ще е невероятно за Локомотив да съществува. Кой различен ще спонсорира? Аз, Веско Стоянов и Betano - това крепи клуба. Всеки месец внасяме 41 000 лв. за осигуровки, плащаме си всички налози, Локомотив няма 1 лев обвързване, всичко е изрядно. Знаете, че теглих заем за осветлението на стадиона. На страната е, няма да си го нося у дома. В други градове вършат игрища на клубовете, в София никой не оказва помощ с нищо - не приказвам единствено за Локомотив. Освен това имаме над 400 деца в школата, чиновници. Без главния спонсор, това значи край.

Всички клубове зависят от парите на бетинг фирмите. И не приказвам единствено за футбол, а за всичко - баскетбол, волейбол, хандбал, другите федерации. Единствените хора, които оказват помощ на спорта са тези. Кой различен оказва помощ? Никой! Държавата от дълго време е абдикирала. През 1991 година тя се отдръпна от спорта и стана ужасно. Ние си знаем какво ни коства издръжката на клуба - и като средства, и като нерви.

Наистина се надявам тази злополука да не се случи, това злополучие, този камшик, за който се чува. Локомотив ще остане без средства, 50-60 души, които са на работа в клуба, ще останат на улицата. Това е, няма какво да се заблуждаваме. Без бетинг фирмите ще стане по-трудно и за другите малките екрани и така нататък Това са съществени рекламодатели. Чудно по какъв начин на някой изобщо може да му мине през главата сходна нелепост. Да, незаконните уеб сайтове за залози са нещо неприятно, само че приказваме за лицензираните компании. Само те оказват помощ на българския футбол, на спорта изобщо. Без тях сме дотук ", сподели Иван Василев пред сътрудниците от " Спортал ".
 Венци Стефанов предизвести: Готви се обезкървяване на българския футбол
Венци Стефанов предизвести: Готви се обезкървяване на българския футбол

Някои политици очевидно желаят да трансформират нещо, което изобщо не им е работа, разяснява той

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР