Собственикът на Левски Васил Божков публикува нова анкета във Фейсбук,

...
Собственикът на Левски Васил Божков публикува нова анкета във Фейсбук,
Коментари Харесай

Божков пита на кого да даде акциите на Левски

Собственикът на Левски Васил Божков разгласява нова анкета във Facebook, в която пита на кого да бъдат трансферирани акциите на клуба. Вчера Божков попита посредством анкета в обществената мрежа дали почитателите на “сините ” са съгласни новият притежател на клуба да се дефинира посредством електронно гласоподаване, като за 24 часа в допитването се включиха към 25 хиляди души, от които 80 % обявиха, че са съгласни с този вид.

Божков дава четири разновидността за избор, които дефинира като “най-обсъжданите кандидатури ” – Наско Сираков, Константин Папазов, Тръст Синя България и Национален клуб на последователите. Тъй като обаче анкетата е отворена, всеки може да добави лично предложение за гласоподаване, което докара до това, че за броени минути предложенията станах близо 100.

“Преди седмица се надявах да се прекратят подмолните игри с ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI Не се случи. Вие решете кой да получи собствеността. Тук ви предлагам четирите най-обсъждани кандидатури и опция за свободен избор ”, написа Божков във Facebook.

Още през вчерашния ден последователите на Левски показаха мнение, че сходни анкети във Facebook няма по какъв начин да са представителни за тяхното мнение, защото те са отворени за всички и там могат да гласоподават и почитатели на други клубове, което да опорочи резултатите.

БГНЕС напомня, че сега акциите на Левски се намират в клубната каса на “Герена ”, откакто предходната седмица формалният притежател Георги Попов ги джироса на премиера Бойко Борисов, само че той отхвърли да ги одобри. В последните дни Наско Сираков изрази предпочитание да одобри собствеността на клуба, а преди този момент сходна подготвеност изрази и баскетболният треньор Константин Папазов, като почитателите се сплотиха към мнението, че точно Сираков би трябвало да получи мажоритарния дял акции на клуба като потвърдена легенда на “сините ”.

Изпълнителният шеф на Левски Павел Колев съобщи, че е най-добре акциите да бъдат благосъстоятелност на самия клуб, само че това не е една от вариантите, препоръчани от Божков. Тръст Синя България е вторият максимален акционер в клуба с 10 % от акциите, а Национален клуб на последователите е най-голямата фенска организация на “сините ”, ръководена от Степан Хиндлиян.

Приближеният на Божков Георги Попов, който също с него се укрива от българските управляващи в Дубай, е притежател на близо 87 % от акциите на Левски. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР