Собственикът на хърватската компания „Агрокор“ Ивица Тодорич е бил арестуван

...
Собственикът на хърватската компания „Агрокор“ Ивица Тодорич е бил арестуван
Коментари Харесай

Британската полиция съобщи за важен арест

Собственикът на хърватската компания „ Агрокор “ Ивица Тодорич е бил задържан в Лондон след издаването на европейска заповед от хърватските управляващи. Това заяви английската полиция.

Тодорич е упрекнат във финансови злоупотреби и би трябвало да се яви пред съда по-късно през днешния ден. Новината беше доказана и от хърватската полиция.

Според известие от Загреб Тодорич се е предал на английските управляващи. Хърватските медии показват, че предприемачът чака да бъде освободен след провеждането на разпит.

На 21 октомври прокуратурата в Хърватия разгласи Тодорич за интернационално търсене. Преди това в дома му беше осъществен обиск по отношение на обвиняванията против него за присвояването на 180 млн. $.

Компанията за хранителни артикули и търговия на дребно „ Агрокор “, която е най-големият шеф в района, има задължения в размер на 5,4 милиарда евро, които се дължат на нападателно й разширение и скъпи заеми, прецизира БГНЕС.

През април държавното управление в Загреб назначи краткотрайно управление, което да организира реструктуриране на компанията, чиито доходи съставляват 15% от брутния вътрешен артикул на страната. Но въздействието на рецесията се простира оттатък границите на страната. Фирмата има филиали в прилежащите Босна и Херцеговина, Сърбия и Словения. Компанията има към 60 000 служащи, две трети от които са в Хърватия, а към тях се прибавят и други десетки хиляди души, работещи в мрежата й от снабдители.

Ако работата на надзорника не е сполучлива, стартира процедура по оповестяване в неплатежоспособност.

В рамките на следствието обвинени са други 14 души, измежду които двамата сина на Тодорич и други някогашни началници на компанията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР