Собственикът на Челси – Роман Абрамович, има на разположение само

...
Собственикът на Челси – Роман Абрамович, има на разположение само
Коментари Харесай

Роман Абрамович има на разположение 81 дни да продаде Челси, но без да вземе пари

Собственикът на Челси – Роман Абрамович, има разполагаем единствено 81 дни, с цел да продаде клуба. Сделката може да се реализира единствено при едно изискване, оповестиха от държавното управление на Англия – съветският олигарх да не получи нито пени от договорката.

Вчера всички активи на Роман Абрамович, включително и Челси, бяха „ замразени”, а това удари доста съществено клуба от Лондон.

„ Сините” получиха специфичен лиценз, с цел да може клубът да продължи присъединяване си в шампионатите, в които взе участие. Той обаче е със период до 31 май тази година. Ако в този интервал Абрамович не успее да продаде клуба, съществува действителна опция клубът да прекрати присъединяване си във Висшата лига, написа The Sun.

Това ще се наложи поради големите загуби, които ще претърпи Челси до края на сезона, като в това време в клуба няма да постъпят никакви свежи средства, поради наложените към този момент наказания.

На Челси бе неразрешено да купува и продава футболисти, като „ сините” също нямат право да продават публични артикули с емблемата на клуба, както и билети за домакинските мачове на „ Стамфорд Бридж”. Двубоите ще могат да бъдат гледани онлайн само от почитателите, които имат сезонни билети, защото те към този момент са били закупени.

В същото време лондончани ще продължат да изплащат заплатите на своите футболисти и чиновници. След новината за Абрамович от през вчерашния ден, главният спонсор на клуба Three, приключи договора си. Очаква се през днешния ден и други спонсори на „ сините” да се отдръпват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР