> Собственикът и техническия директор на ХелпкармаЗаплатите в тази фондация

...
> Собственикът и техническия директор на ХелпкармаЗаплатите в тази фондация
Коментари Харесай

Какво може да направи по случая Хелпкарма държавата?

 > Собственикът и техническия шеф на " Хелпкарма "
" Заплатите в тази фондация са смущаващи и протичащото се явно не е обикновено “, разяснява в " 120 минути “ проф. Димитров. " Очевидно е, че пада доверието към тази платформа, когато има пари, които не може да се разбере защо отиват. Това е много сериозен проблем. Друг проблем е, че в общите условия и в учредителния акт на фондацията не са планувани задоволително механизми за обществена отчетност “, сподели проф. Димитров.

" Законодателствата за сходен вид организации постоянно лимитират интервала, в който тези средства могат да стоят в сметките на организацията. При нас обаче казусът е, че на процедура няма законодателство за тази активност “, призна той.

Само преди дни следствие на Би Ти Ви сподели, че техническият шеф на " ХелпКарма " е получавал постоянно високи заплати, стигащи до 80 000 лв. за един месец. 300 000 лв. от дарения пък са открити в сметка на притежателя на платформата, а още десетки хиляди левове от парите на донори са били дадени като " заем за апартамент ". Прокуратурата към този момент разгласи, че поема случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР