Въпреки че Русия отвори в Североизточна Украйна, руските атаки в

...
Въпреки че Русия отвори в Североизточна Украйна, руските атаки в
Коментари Харесай

Лондон: Русия настъпва към Покровск, но на висока цена

Въпреки че Русия отвори в Североизточна Украйна, съветските офанзиви в Източна Украйна остават интензивни . Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Отбелязва се, че съветските сили са траяли оперативното си концентриране върху оста северозападно от Авдеевка с офанзиви по необятен фронт от двете страни на автомагистрала E50. Руските сили вероятно са постигнали поредност от дребни тактически триумфи през последните 72 часа, въпреки и на висока цена , показва английското разузнаване.

Магистрала E50 е главната информационна линия сред следения от Русия Донецк и следения от Украйна град Покровск, който остава на към 30 км от сегашната фронтова позиция, само че евентуално е съветска оперативна цел. Според английското МО съветските офанзиви в това направление евентуално имат за цел да създадат пробив и да разделят украинските сили в Донецк.

На север от Бахмут, в покрайнините на град Северск, украинските сили оповестиха за тежки конфликти с съветските сили на 18 и 19 май с офанзиви против , Верхнокамянское и Роздоловка . Руските облаги в тази област остават мощно лимитирани, регистрират от английското разузнаване.
 Украинският генщаб: Русия атакува най-активно към Покровск
Украинският генщаб: Русия атакува най-активно към Покровск

Вечерна сводка за положението на фронта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР