Собственик на електромобил използва системата за аварийно захранване на автомобила

...
Собственик на електромобил използва системата за аварийно захранване на автомобила
Коментари Харесай

Електромобил спаси живота на 11-годишно дете

Собственик на електрически автомобил употребява системата за спешно зареждане на автомобила си, с цел да включи животоспасяващия уред за диализа на 11-годишния си наследник след мощните стихии, които предизвикаха спиране на електрозахранването в югоизточната част на Куинсланд, споделя The Guardian. Когато бурите и неочакваните наводнения прекъснаха електрозахранването на Коледа, многочислени поданици се сблъскаха с непосредствени последствия като неработещи електрически порти, пълнене на септични ями, неработещи климатици и стопляне на хладилници по време на последвалата гореща вълна. Някои водачи на електрически автомобили, оборудвани със системи " vehicle-to-load " - функционалност за аварийно зареждане, позволяваща на автомобила да действа като спешен генератор или източник на сила за устройства като светлини, преносими компютри, тв приемници и хладилници - обаче се включиха в помощ и в някои случаи изиграха решаваща роля за спасяването на човешки живот. Първоначално Холмс и брачният партньор ѝ употребяват автомобила, с цел да свържат своите хладилници и тези на прилежащите пространства. Тъй като обаче спирането на електрозахранването продължавало, тя почнала да се замисля дали закупеният през февруари BYD Atto 3 има потенциал да зареди животоспасяващата машина за диализа. " Захранвахме я от колата ", споделя Холмс. " Трябваше да го използваме единствено за една нощ. Можехме да я употребяваме най-малко четири нощи и по-късно да се наложи да отидем да заредим някъде колата ".

Синът ѝ Леви, който този месец ще бъде включен в листата за трансплантация, щеше да бъде изправен пред животозастрашаващи последствия за здравето си, в случай че не можеше да се лекува, и щеше да се наложи да пътува до Бризбейн по време на бурята, в случай че не можеше да откри опция.

Холмс съобщи, че е знаела, че може да " употребява колата си за положителни неща ", защото е направила постепенно приготвено греяно вино за кино вечер, употребявайки електрическата система на автомобила.

" Това е най-невероятният автомобил, който в миналото съм имала. Сега, когато съумя да избави сина ми по време на стихия, не мисля, че в миналото още веднъж ще се върна към бензинов автомобил. "

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР