Собственичка на къща в британския град Бристол се отказа да

...
Собственичка на къща в британския град Бристол се отказа да
Коментари Харесай

Собственичка се отказа да продава къщата си заради графит от Банкси

Собственичка на къща в английския град Бристол се отхвърли да я продава седмица преди договорката, откакто на една от външните й стени се появи графити на известния стрийт-художник Банкси, съобщи ДПА.

Решението на притежателката на недвижимостта да анулира продажбата било подбудено от обстоятелството, че графитито е вдигнало неимоверно доста цената на къщата. Обикновено постройките на същата улица " Вейл " в Бристол вървят по 300 000 английски лири.

Но като се има поради, че творбите на Банкси се продават за милиони, отменянето на продажбата се явява рационално решение. За него заяви синът на собственичката Никълъс Макин.

Новото графити на английския стрийт-художник е с основен воин кихаща пенсионерка. На стенното изображение попада стара жена, която при кихане е " повалила " намиращите се наоколо здания.

Творбата е озаглавена " Апчих ". Жената е с рокля, носи шал на главата и държи салфетка в ръка. Киха толкоз мощно, че опустошава прилежащите здания. Освен това от устата й изхвърча ченето, от ръцете й падат дамската чанта и бастунът.

Графитито е изрисувано при започване на улица " Вейл ", преминаваща през един от най-стръмните хълмове в града, достигащ надолнище от 22 градуса. Получава се оптическа заблуда за наклонени здания по продължение на хълма.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР