Собствената марка на ритейлъра е най-бързо развиващата се собствена марка

...
Собствената марка на ритейлъра е най-бързо развиващата се собствена марка
Коментари Харесай

Kaufland пуска 8 нови български плодове и зеленчуци под марката „Брей!“

Собствената марка на ритейлъра е най-бързо разрастващата се лична марка у нас
8 нови плодове и зеленчуци от 15 български производители стават част от най-силната българска лична марка „ Брей! “. Сред новите попълнения на портфолиото на марката от тази седмица са розови домати, краставици, айсберг, малини, ягоди и боровинки, а към тях ще бъдат добавени още сезонни продукти. Общият брой на продуктите - плодове и зеленчуци става над 15, като до края на годината ритейлърът възнамерява да усили броя им до 20. Това оповестиха от Kaufland България по време на третата обществена полемика „ Нека  поговорим за качеството на храната “, отдадена на качеството на плодовете и зеленчуците, на която специфичен посетител беше доцент доктор Атанас Савов, декан на Факултет по агрономство в Аграрен университет – гр. Пловдив. Модератор на събитието беше дългогодишният публицист и специалист по тематиките, свързани с качеството - Биляна Гавазова.


-->
„ Брей! “ е гаранция за качество „ от българи за българи “

 „ Българският консуматор търси и избира качествена родна храна. „ Брей! “ е нашият отговор - личната ни родна марка в действителност е олицетворение на нашата гаранция за качество с щемпел „ от българи за българи “. Това е неповторима селекция от над 110 български продукта, създавани на родна земя и основани за родната софра. Изборът на продуктите кореспондира напълно с изконните усети на българина, които непроменяемо участват на трапезата ни. Това е и правилото, на който избрахме новите плодове и зеленчуци – доматът и краставицата са най-търсените зеленчуци у нас “, акцентира по време на събитието Иван Чернев, основен изпълнителен шеф на Kaufland България.

Всеки един от плодовете и зеленчуците под марката „ Брей! “ е с обезпечен български генезис и документи за качество, в това число и интернационалния документ GLOBAL G.A.P. В допълнение производителите покриват условията на социално-отговорния документ GRASP, а 100% от продуктите се тестват в самостоятелни лаборатории. Сортовете се сортират посредством голям брой селекции, при които единствено най-вкусните и най-познатите на клиента са обект на произвеждане под марката „ Брей! “. На етикета им е указан и региона на произвеждане.

Продукцията „ Брей! “ е резултат от неповторимата стратегия на ритейлъра за Договорно изкупуване на българска продукция. От старта на й през 2019 досега броят производители по нея се е нараснал с 50%, както и броят продукти, които те доставят в хипермаркетите на веригата. Стойността на българските плодове и зеленчуци, изкупени от Kaufland България през миналата година надвишава 68 млн. лева, като съвсем половината  от тях са по програмата за Договорно изкупуване. Плановете на веригата включват цената на изкупената българска продукция да доближи 77 млн. лева до края на 2023.

Как подсигуряваме качеството:

„ Дългосрочните партньорски връзки с доставчиците и следенето на процесите от семето до рафта подсигуряват високото качество на продукцията, достигнала до хипермаркетите за продажба. За да подсигурява качеството на плодовете и зеленчуците в хипермаркетите си, компанията ползва непоколебим надзор на няколко равнища. Ритейлърът ползва стандарт за надзор на пестицидите, който е по-висок от условията на Европейски Съюз. Контролът се реализира посредством ежеседмични лабораторни проби, извършени в самостоятелни лаборатории. В обсега им влизат 100% от продуктите. “, означи Иван Иванов, началник направление „ Плодове, зеленчуци и цветя “ в Kaufland България. От началото на 2023 година ритейлърът е вложил над 300 000 лева в надзор на качеството на продуктите, предлагани в магазинната мрежа.

В допълнение към това се реализира всекидневен надзор на стоката, при банкет на плодовете и зеленчуците в Централния склад на Kaufland за съществуване на пестициди, прогресивни и непрогресивни недостатъци, диаметър, инспекции на етикети и други белези на продукцията според от спецификацията им. Само плодовете и зеленчуците, които дават отговор на условията доближават до хипермаркетите на ритейлъра.



Как се разпознават качествените плодове и зеленчуци:

„ Нуждата от консумация на пресни плодове и зеленчуци и изгодите им за човешкия организъм са неоспорими, а с цел да бъдат избрани като качествени, би трябвало да дават отговор на голям брой условия, измежду които главните са генетичния им капацитет и проявата му – „ фенотип “, както и характерните изискванията при развъждането им “, означи доцент доктор Атанас Савов, декан на Факултет по агрономство в Аграрен университет – гр. Пловдив.  За да могат да бъдат избрани като качествени, те би трябвало да бъдат:
от чисти семена без съществуване на ГМО; чисти от нитрати и пестициди; имат добър усет и мирис; би трябвало да са свежи; да нямат пострадвания.
Факторите, които въздействат на качеството са абиотични – светлина, влага, топлота и хранителни субстанции, и биотични – бурени заболявания, вредители и физиологични процеси, означи още доцент Савов.

Ангажиментът на Kaufland България за застраховане качеството на предлаганите артикули и услуги е част от философията на компанията. През януари тази година компанията започва серия от обществени полемики, отдадени на качеството на храната „ Да поговорим за качеството на храната “, ориентирани към даване на експертна информация, обвързвана с следене на качеството на обособени продуктови групи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР