Сняг заваля в части от страната. На някои места видимостта

...
Сняг заваля в части от страната. На някои места видимостта
Коментари Харесай

Сняг се сипе над България: Вижте къде има поледици и преспи

Сняг заваля в елементи от страната. На някои места видимостта е лимитирана и има заледявания, а пътищата се почистват. Призоват се водачите да бъдат готови за зимни условия и да карат с подобаващи гуми, предава NOVA.



Шипченският проход се почиства от сняг, на пътя в този момент са три машини. Това заяви Евгени Кръстев, дежурен оператор в Областното пътно ръководство в Стара Загора.

Температурата е минус два градуса. В региона на прохода " Хаинбоаз " вали влажен сняг, а температурата е позитивна. Настилките се почистват от две машини.

" В региона има частични заледявания тук-там. Участъците се опесъчават навреме. Пътната конюнктура е под надзор и всички усложнения се наблюдават от екипи на Пътната полиция и Областното пътно ръководство ", сподели Кръстев.

Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян. Времето е облачно, вали сняг, а температурата на въздуха е сред минус 3 и 4 градуса.



Пътните настилки са мокри, а по високите елементи има и заснежени сектори. Машините са терен, с цел да почистват и опесъчават пътищата в района. Заради пресечения терен на района е нараснала заплахата от падащи камъни по пътищата.

През нощта не са получавани сигнали за произшествия по пътищата в региона. Целогодишно е лимитирано придвижването за товарни коли с маса над 3,5 тона през прохода Пампорово.



Сняг заваля и на Узана. Там снежната завивка е към 10 см.

Снеговаж падна и до Търговище - хижа " Младост ". На Твърдишкия проход също има насъбран сняг.

Първи сняг падна и в Трън.

На гара Аврамово е същинска зимна магия. Велинград също се покри със зимна декорация.

Нови хан, Софийско също се покри със сняг. 

Сутринта в по-голямата част от Северна България има превалявания от слаб сняг. В останалата част от страната преваляванията ще са от дъжд, в югоизточните региони - обилни по количество, сочи прогнозата за времето.

Оранжев код за обилни превалявания от дъжд е разгласен в 4 общини в област Бургас. Жълт код за продължаващи превалявания от дъжд, както и от сняг е разгласен в 11 области. 

 

Предупредителният код е в действие за областите Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.

Над планините ще бъде облачно и с превалявания от сняг, под към 1200 метра - от дъжд. През деня с покачването на температурите по старопланинските проходи ще има условия за формиране на поледици. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР