Сняг покри пътната настилка на прохода „Петрохан“, а заради ниските

...
Сняг покри пътната настилка на прохода „Петрохан“, а заради ниските
Коментари Харесай

Сняг на „Петрохан“, възможни са заледявания


Сняг покри пътната настилка на прохода „ Петрохан “, а поради ниските температури са вероятни заледявания. От АПИ предизвестиха водачите да са деликатни, доста от тях най-вероятно към момента са с летни гуми. Проходът е затворен за коли над 12 тона.

Зрители на Българска национална телевизия пък са алармирали за непочистена пътна настилка, което основава съществени проблеми с прекосяването през прохода.

Междувременно министърът на районното развиване арх. Виолета Комитова, съобщи пред Нова телевизия, че са направени " доста стъпки " за зимното разчистване. Тя уточни, че от актуализацията на бюджета са заделени 100 млн. лева за зимно почистване на пътищата. По думите й към този момент има оповестена социална поръчка за зимно разчистване.В уеб страницата на АПИ обаче няма такава поръчка. Протестиращите пътни компании и през вчерашния ден предизвестиха от риск през зимата пътищата да останат непочистени поради неизплатени сметки от страна на районното ведомство.

Миналата зима също имаше проблем с почистването на прохода " Петрохан " и повече от седмица той остана затворен за придвижване поради падналите дървета.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР