Снукърът се завръща на европейска земя през октомври, макар най-голямото

...
Снукърът се завръща на европейска земя през октомври, макар най-голямото
Коментари Харесай

Започват силните снукър турнири в Европа, но най-големият пак е в Китай

Снукърът се завръща на европейска земя през октомври, въпреки най-голямото събитие от календара за месеца още веднъж ще е в Китай. Дори така наречен “континентална Европа” обаче ще е сцена на мощна конкуренция, откакто напълно скоро следва Европейския Мастърс в Белгия, а и ще забележим първия от серията “Домашните нации” - English Open. Официалният уебсайт на Световната професионална билярд и снукър асоциация пък отбелязва, че през октомври (28-29) ще гледаме и “Мастърс” при дамите, който бе извоюван предишния сезон от Риан Еванс, и то без да загуби нито един фрейм.

Европейски Мастърс (2-8 октомври)



За втора поредна година най-силният шампионат на Стария континент отвън Англия е част от календара за сезона. Джъд Тръмп завоюва в Румъния предходното издание на конкуренцията, която в този момент ще се организира в Белгия, тъй като запалянкото спонсор от северната ни съседка записва огромни загуби около обезпечаването на награден фонд. Квалификациите за събитието в Ломел се организираха преди към два месеца, само че мачовете на Марк Селби, Джъд Тръмп и локалният любимец Люка Бресел са планувани за залата, където ще се изиграе и главната скица. Шампионът в Европейския Мастърс ще прибере чек за 75 хиляди паунда и ще получи несъмнено място в “Шампион на шампионите”. Рони О’Съливан не взе присъединяване в квалификациите.

English Open (16-22 октомври)



Това е първият шампионат от серията “Домашни нации”, включваща още събития в Северна Ирландия, Шотландия и Уелс. Както и предишния сезон, в случай че някой успее да победи в четирите шампионата, ще завоюва галактическия бонус от 1 милион паунда. Единствено играчите от топ 16 ще получават подкрепи в жребия, до момента в който останалите ще бъдат разпръснати на инцидентен принцип. Миналата година в Англия завоюва Уенбо Лян, за който това бе първа ранкинг купа в кариерата.

Международен шампионат (28 октомври - 5 ноември)



Международният шампионат в Дакин (Китай), дружно с Шампионата на Китай и World Open, е шампионатът отвън Англия с максимален награден фонд - 700 хиляди паунда, 150 000 от които за спечелилия. От извършените квалификационни мачове досега най-голямата “жертва” е международният номер 6 Марко Фу. Марк Селби е настоящият първенец, като шампионатът е прелъстителен за почитателите с по-дългия си формат от множеството надпревари - 6 от 11, като полуфиналите са в 9 от 17, а финалът е в 10 от 19.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР