Сноубордистът Владимир Павлов потегля днес на експедиция до връх Манаслу

...
Сноубордистът Владимир Павлов потегля днес на експедиция до връх Манаслу
Коментари Харесай

Българин ще се спуска със сноуборд от осемхилядник

Сноубордистът Владимир Павлов потегля през днешния ден на експедиция до връх Манаслу в Хималаите, разгласи БНР. Намеренията му са да изкачи осемхилядника, да се спусне от горната страна със сноуборда си и по този начин да стане първият българин сторил това от височина над 8000 метра.

Павлов има над 20 години опит в планинарството и рисковия сноуборд и е измежду пионерите в този спорт у нас. През 2016 година, той съумя да изкачи и да се спусне с дъската си от най-високия връх на Близкия изток - петхилядника Дамаванд в Иран. Година по-късно, той направи и първото българско сноубордско втурване от над 7000 метра - от връх " Ленин " в Киргистан. Сега целта  е Манаслу - 8 163 метра.

" Много добре знам какво пожертвам и съм сигурен, че, без да рискуваш, няма по какъв начин да успееш. Това е предизвикателство за тялото и за мозъка. В сходни инициативи човек схваща доста повече за себе си, за това какво съставлява. Това в действителност е едно себеоткриване. Такива неща ти демонстрират, че действително в света няма граници. Ние сами си ги слагаме ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР