Снощи в централната част на Хърватия се сблъскаха пътнически и

...
Снощи в централната част на Хърватия се сблъскаха пътнически и
Коментари Харесай

Влакове се сблъскаха в Хърватия, поне трима загинали

Снощи в централната част на Хърватия се сблъскаха пътнически и товарен трен, при което починаха минимум трима души, а други 11 бяха ранени.

Сблъсъкът е станал към 21:30 ч., локално време, покрай град Новска, който се намира покрай границата на Хърватия с Босна.

" Ударът беше голям ", съобщи министър-председателят Андрей Пленкович, който потегли към мястото на случая дружно с други държавни чиновници.

Пленкович удостовери, че досега на мястото на случая са открити телата на трима души, само че съобщи, че сутринта може да бъдат открити още жертви, заяви телевизия " TRT ".

Ранените са настанени в болница, като някои от тях са със съществени пострадвания, само че никой не е в животозастрашаващо положение, добави той.

" Нощно време е, няма светлина, сега не знаем дали има още жертви ", сподели Пленкович.

Причината за конфликта не беше изяснена незабавно.

Пътническият трен е бил от локалната линия. В него са пътували 13 души, до момента в който в товарния трен е бил единствено машинистът, сподели Пленкович. По думите му измежду ранените има и задгранични жители.

Според формалните лица след конфликта и двата влака са се преобърнали. Започнало е следствие, с цел да се откри каква е повода за конфликта. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР