Снощи СДВР получава сигнал малко след 21:00 часа за ПТП

...
Снощи СДВР получава сигнал малко след 21:00 часа за ПТП
Коментари Харесай

Обвиняват шофьора, убил 15-годишно момче вчера, за престъпление с умисъл

Снощи Столична дирекция на вътрешните работи получава сигнал малко след 21:00 часа за ПТП в центъра на столицата с умряло на място лице. Веднага отиват екипи, които обработват местопроизшествието, и с първото деяние на следствието - оглед на местопроизшествието, се стартира досъдебно произвеждане, което ще бъде водено от Столична дирекция на вътрешните работи и следено от СГП.

Извършват се неотложните дейности, събират се материали, които през днешния ден бяха докладвани на дежурен прокурор от СГП, който след запознаване с тях, реши, че са налице задоволително доказателства за привличане на лидера на лекия автомобил в качеството му на обвинен за осъществено закононарушение - причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата. Квалификацията на действието от субективна страна е, че това е станало при възможен предумисъл.

Това съобщи заместник-градският прокурор Иво Илиев по отношение на тежкото пътнотранспортно произшествие от 02.09.2023 година в гр. София, при което почина малолетно момче.

“Това като подготовка на действието се обосновава от събитията, че лидерът на моторното транспортно средство е управлявал същото, по метод, който неизбежно би довел до такива рискови последствия и причиняването на гибел ”, добави Илиев.

Колата евентуално се е движела с доста висока скорост “може би в границите на 80 км/ч, няма никакъв спирачен път и на оживено кръстовище след приложимост на алкохол ” посочи той и добави, че тестът на лидера за алкохол е била 2 промилаказа още Илиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР