Снощи, при специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на

...
Снощи, при специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на
Коментари Харесай

Криминалисти разбиха две оранжерии за марихуана във Варна

Снощи, при профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на разпространяването на опиати на територията на Варна, под наблюдението на Окръжна прокуратура, криминалисти разрушиха две оранжерии за марихуана, оповестиха от ОДМВР - Варна.

Действията почнали преди повече от месец след получена информация за нерегламентирана активност по развъждане на растенията от трима варненци. Незабавно е било формирано досъдебно произвеждане от Окръжна прокуратураВарна. Оперативните почнали да следят двата жилищни блока в разнообразни точки на Варна. Данните от сигнала се удостоверили, като в границите на наблюдението били открити двама мъже, който постоянно посещавали обектите.

При стартиралата интервенция полицията арестувала трима варненци, на 38 и 45 години при влизането им в парцелите, превърнати в оранжерии, за които са открили, че те са хората основали и поддържали оранжерията. Единият от тях е престъпно проявен и осъждан.

Открити са пространства за развъждане на марихуана, ситуирано в жилищни блокове. В тях са се полагали грижи за над 220 саксии, засадени с растения от рода на конопа, в друг етап на развиване и зрялост. Стаите били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация, вентилация, надзор на влажността на въздуха и температурата, и напоителни системи. За растежа на насажденията били употребени обогатена почва и препарати за стимулирането им. Всички системи се поддържали от построена мощна електрическа система. Иззети са също и три електронни везни, кристали, реагиращи на амфетамин и метамфетамин, при направената експертна информация.

Извършени са голям брой процесуално-следствени дейности за документиране на незаконната активност, сред които претърсвания в населявани от арестуваните парцели и употребените от тях коли. В двата от тях са открити наркотични субстанции и огромна сума пари. Действията по следствието се реализират и все още под наблюдаване на Окръжна прокуратура.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР