Снощи, на 21-ви октомври, в 22:20 ч. българско време руската

...
Снощи, на 21-ви октомври, в 22:20 ч. българско време руската
Коментари Харесай

Руската ракета Союз-2.1в най-после излетя след трикратно отлагане

Снощи, на 21-ви октомври, в 22:20 ч. българско време съветската ракета “Союз-2.1в ” най-сетне излетя от северния космодрум Плесецк. Мисията в началото бе планувана за 18-ти октомври, само че претърпя трикратно отсрочване. Руснаците не оповестяват аргументите за отлагането.

В Телеграм канала на Роскосмос има малко видео от полета. Агенцията този път не твърди, че полетът е сполучлив, тъй че евентуално няма и да разберем в близко бъдеще заради засекретения темперамент на задачата. Съобщава се единствено, че на борда на ракетата пътуваха два спътника, на които след старта бяха присвоени имената “Космос-2561 ” и “Космос-2562 ”.

Според уеб страницата НАСА Спейсфлайт е допустимо спътниците да са от вид “инспектор ”. Тоест, задачата им е да инспектират американските военни спътници. Сходен сателит “Космос-2558 ” беше изстрелян през август тази година, като след това той се сближи с шпионския сателит на Съединени американски щати “USA-326 ”.

Снощното изстрелване беше деветото за ракетата „ Союз-2.1в “ след нейното въвеждане в употреба през 2013 година. Това е лекотоварен притежател, без четирите странични ускорителя, типични за „ Союз “, единствено с един мотор на първата степен „ НК-33 “, в началото очакван за лунната ракета „ Н1Ф “ на Съюз на съветските социалистически републики (наследника на „ Н1 “). Капацитетът на „ Союз-2.1в “ е 2 800 кг до ниска околоземна орбита.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР