Снивмка: Петел, архивИталианската брегова охрана е оказала помощ на рибарска

...
Снивмка: Петел, архивИталианската брегова охрана е оказала помощ на рибарска
Коментари Харесай

Италианската брегова охрана спаси край Малта лодка с около 600 мигранти на борда

Снивмка: Петел, списък

Италианската брегова защита е оказала помощ на рибарска лодка край Малта с към 600 мигранти на борда, заяви ANSA. Спасителните интервенции са се провели при сложни метеорологични условия на към 170 благи южно от крайбрежията на Сицилия, където ще бъдат доставени мигрантите.

Според Министерството на вътрешните работи на републиката от началото на годината съвсем 33 000 души са пристигнали в Италия по море, а през 2022 година за същия интервал (януари-април) - над 8000. На 11 април италианското държавно управление разгласи изключително състояние заради напора от мигранти и компликациите, които изпитват южните региони при приемането им. Съответното решение включва отпущането на 5 млн. EUR за шест месеца.

Италианското държавно управление се ангажира с битката против незаконната миграция, основно посредством угнетяване на противозаконния трафик. Освен това Рим има намерение да работи със страните на генезис на мигрантите, а също по този начин чака съответни отговори от Европейски Съюз. Въпросът за единна линия на миграционната политика към този момент е отсрочен. Той ще бъде разискван, както се чака, едвам на срещата на върха на общността през юни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР