Снимки: teddynguema/InstagramРодната страна на Теодоро Нгема Обианг Манге е изключително

...
Снимки: teddynguema/InstagramРодната страна на Теодоро Нгема Обианг Манге е изключително
Коментари Харесай

Народът му живее с 2 долара на ден, а вицепрезидентът плаща по 75 хиляди долара за нощувка в Ню Йорк

Снимки: teddynguema/Instagram

Родната страна на Теодоро Нгема Обианг Манге е извънредно бедна. Около 60 % от популацията на Екваториална Гвинея е наранено от апетит и живее с под два $ дневно, съобщи БТВ.

Междувременно обаче Теодоро, който е неин вицепрезидент и наследник на диктатора, разгласява фотоси от първокласната си хотелска стая в Ню Йорк, за която заплаща по 75 000 $ за нощувка.

Самият той се похвали за преживяванията си в The Mark, като качи фотоси в профила си в Инстаграм.

Обзавеждането на населявания от него апартамент, който е над 920 квадратни метра на 16-ия етаж в постройката, е в действителност впечатляващо, разяснява немското издание „ Билд “. Той се състои от пет големи спални, шест бани, библиотека, столова за дванадесет души и две мокри пространства.

От стаята си Теодоро Нгема Обианг Манге има и частен достъп до терасата на покрива, от която се открива панорамна панорама към Central Park и Ню Йорк.

Вицепрезидентът на Екваториална Гвинея идва в града за срещата на Организация на обединените нации, която се организира сред 18 и 22 септември. На нея Обианг Манге приказва за неналичието на развиване в Африка. Кадрите в профила си в Инстаграм разгласява преди дни.

Докато неговият татко Теодоро Обианг Нгуема Мбасого ръководи страната като президент от 1979 година, то той заема поста си през 2016 година Вицепрезидентът на Екваториална Гвинея дава отговор и за националната защита и сигурността на родината си.

„ Намираме се на съдбоносен и основен кръстопът и водачите би трябвало да намерят решения, които да окажат въздействие върху всички на планетата “, разяснява Теодоро Нгема Обианг Манге на Генералната асамблея на Организация на обединените нации. В същото време той осъди намесата на някои страни в Екваториална Гвинея, както и употребата на страната, което води до спорове и неустойчивост.

„ Да възстановим сигурността “: Кои бяха военните преврати в Западна Африка през последните години

Ако военният прелом в Габон е сполучлив, то той ще бъде осмият от 2020 година насам в Западна и Централна Африка

Обианг Манге изрази и загрижеността си от тежките условия, пред които са изправени региона Сахел и други райони на Африка, което съгласно него има отрицателно въздействие върху цялостното развиване на континента.

„ Африка се нуждае от финансиране за развиване и тези задължения за финансиране би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да могат да бъдат реализирани световните цели и да не изоставим никого “, разяснява вицепрезидентът по отношение на тематиките на Организация на обединените нации за проблемите, свързани с изменението на климата, мира и развиването.

В края на септември той показа и „ изключителната си паника “ от рецесията в Хаити - страна, обсадена от банди и нарушители. Той прикани Организация на обединените нации да организира специфична среща за рецесията там и да се стигне до дълготрайно решение.

Мария Габриел показа визията, целите и упованията на България за Срещата на върха за бъдещето през 2024 година

Тя сложи акцент върху три от тези тематики

Според Обианг Манге е нужна и промяна в структурата на Организация на обединените нации, в това число в Съвета за сигурност на организацията.

Африка към момента претърпява историческа неправда, защото нито един непрекъснат член от африканска страна не взе участие в Съвета, макар че множеството въпроси, които се слагат пред него, засягат континента.

Обианг Манге прикани още за неотложно унищожаване на комерсиалното, икономическото и финансовото ембарго, наложено на Куба от няколко десетилетия. „ Това е страна, която заслужава опция “, сподели той.

На срещата на Организация на обединените нации вицепрезидентът на Екваториална Гвиеня заяви още, че държавното управление на страната му е създало стратегически проект за икономическо многообразие до 2035 година и е отворено за партньорства.

Той насочи покана към бизнеса на всички страни, другари на родината му, да влагат в нея.

Въпреки че Екваториална Гвинея се счита за една от най-богатите страни в Африка, по-голямата част от популацията не знае това. Само към половината от жителите на страната имат достъп до чиста питейна вода, а 7,9% от децата умират, преди да навършат пет години.

Междувременно президентското семейство живее в благоденствие. Според американските правоприлагащи органи вицепрезидентът Обианг Мангуе получава огромна част от благосъстоянието си от корупционни покупко-продажби, свързани с петролните и газови запаси на страната.

Обианг Мангуе има две къщи в Южна Африка на стойност към 2,5 милиона евро.

От 2006 година той също има и парцел в Малибу, Калифорни, на стойност 33,4 милиона евро. Жилището му там е с аспект към морето, лично голф игрище, осем бани и няколко гаража. Политическият водач има също по този начин и къща от 460 квадратни метра в елитния 16-и регион на Париж. Обианг Мангуе основава и музикалната хип-хоп звукозаписна компания TNO Entertainment.

През 2008 година той става собственик на един от дребното екземпляри на Bugatti Veyron - 16.4, чиято оценка възлиза на 1,1 милиона евро, и на Maserati MC 12 - за 700 000 евро.

През октомври 2016 година прокуратурата в Женева конфискува 11 от неговите първокласни коли - малко преди Обианг Мангуе да успее да ги изведе от страната. През идващите месеци швейцарците конфискуват още 13 негови автомобила. Те са арестувани през септември 2019 година и са оценени на 27 милиона $.

Между 2004 година и 2006 година Обианг Мангуе е похарчил 41,5 милиона евро за охолния си метод на живот - повече от целия бюджет за обучение на Екваториална Гвинея през 2005 година, който тогава се равнява на почти 41 милиона евро.

Екваториална Гвинея има едно от най-лошите досиета във връзка с човешките права в света. „ Репортери без граници “ назовават ​​президента Обианг един от „ хищниците на свободата на печата “. Друг огромен проблем в страната е трафикът на хора – в отчетите на Съединени американски щати тя участва като източник и дестинация за хора, подлагани на насилствен труд и полова употреба.

           
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР