снимки: ПетелОбщинският съветник от партия Възраждане Костадин Костадинов направи остра

...
снимки: ПетелОбщинският съветник от партия Възраждане Костадин Костадинов направи остра
Коментари Харесай

Скандал на сесията! Варна не помни такова чудо! Приема се бюджета, а кметът Портних го няма

снимки: " Петел "

Общинският консултант от партия „ Възраждане ” Костадин Костадинов направи остра забележка към кмета на Варна Иван Портних, че той още веднъж не участва на съвещанието на локалния парламент. То е най-важното за годината, тъй като общината приема новия си бюджет, който администрацията на Портних ще изразходва за потребностите на общината.

Поводът за рецензията на Костадинов стана неналичието на кмета при първа точка от дневния ред на сесията, която е „ Питания и отговори на питания към кмета на общината ”. „ Предният път зададох 3 въпроса, това беше предходната година. Днес  получих 2 отговора.  Колко години станаха, откогато Портних е кмет, него в никакъв случай го няма на сесия. Възмутително, обидно и гадно е че хората, на които им се заплаща заплата, демонстрират пренебрежение – не към нас, а към жителите на Варна ”. 

Думите на Костадинов провокираха изострен разговор с ръководителя на съвета Тодор Балабанов. Той отбрани кмета, че отговори на питания могат да се дадат в писмен тип. Костадинов обаче изиска да получи отговор на въпросите си сега. Председателят на съвета предизвести съветника от „ Възраждане ” и отхвърли за му даде думата публично.



В последна сметка, очевидно предизвестен за оформящия се скандал в зала „ Пленарна ” на общината, кметът Иван Портних пристигна в залата за към две минути. Той незабавно получи думата, само че не даде никакъв съответен отговор на питанията на съветниците. Портних пожела ползотворна работа на общинския съвет и напусна залата. 



Днес за следващ път в залата има протестиращи жители, които пазят свои дела. Конкретните им претенции евентуално ще се чуят в края на съвещанието, защото точката за разговор с жителите по традиция е оставена последна в дневния ред. Недоволните варненци издигнаха плакати против корупцията в общината.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР