Снимки: МСЗа мен е чест и удоволствие да участвам в

...
Снимки: МСЗа мен е чест и удоволствие да участвам в
Коментари Харесай

Навръх националния ѝ празник Борисов се включи във важно събитие в приятелска и съюзническа Турция

Снимки: Министерски съвет

За мен е чест и наслаждение да вземам участие в тържественото разкриване на новото летище в Истанбул, което се организира на националния празник на прилежаща, другарска и съюзническа Турция – 29 октомври. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред президента на Турция Реджеп Ердоган, който го посрещна преди тържествената гала, оповестиха от държавната пресслужба, написа Канал 3.бг. 

" Убеден съм, че новото летище в Истанбул е освен голям принос за развиването на транспортната инфраструктура, за контактите сред хората и за развиването на търговско-икономическите връзки. То е забележителна стъпка в реализирането на инфраструктурната съгласуваност на района с Европейски Съюз, която бе измежду целите на българската външна политика по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз “, акцентира министър-председателят Борисов пред турския президент.



Българският министър председател беше безапелационен, че с изключение на непосреден комшия на България, Турция остава и значим сътрудник в области като миграцията, битката с тероризма, енергетиката, земеделието и отглеждането на животни, търговията. 

" Вярвам, че откриването на новото летище символизира, както нашите досегашни взаимни триумфи, по този начин и бъдещото ни съдействие, взаимно доверие, приемливост и мир ", уточни още министър председателят Бойко Борисов. 





Днес точно на националния празник на Турция се открива третото летище в Истанбул. Турската страна има упоритостта то да стане най-голямото в света, като за задачата е подсигурила потенциал през него да минават по 150 милиона пасажери годишно. За откриването дойдоха още президентите на Сърбия, Албания, Косово, Македония, както и емирът на Катар.

 

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР