Снимки Личен архивНово познание, което е непознато за съвременния читател

...
Снимки Личен архивНово познание, което е непознато за съвременния читател
Коментари Харесай

Слънчев буквар с нови познания представят двама съавтори във Варна

Снимки Личен списък

Ново знание, което е непознато за актуалния четец и откривател показват съавторите на новия " Слънчев буквар - научни проучвания и изводи " Йордан Р. Йорданов и Анета Василева - Царкиня.

Премиерата за Варна ще се състои в Арт салона на Радио Варна на 17.10.2020 година от 10.00 ч.


    Книгата „ СЛЪНЧЕВ БУКВАР ” не е елементарна книга. Тя дава познание за силата и смисъла на буквите и някои свещени думи в българския език. Разкрива значими исторически обстоятелства по отношение на делото на Светите братя Кирил и Методий, описват основателите.

    Посветена е на 1150 година от Успението на Св. Кирил, а също по този начин и на Народните будители и книжовници в Българската страна. Подходяща е за юноши и възрастни, лесна и приятна за четене.
    Книгата „ СЛЪНЧЕВ БУКВАР ” е научно-изследователска и главните хрумвания в нея са свързани с осветление мозъците на българите по отношение на техния език, книжовност и култура, за реализиране на по-добър и проведен живот. 

    „ СЛЪНЧЕВ БУКВАР ” е пособие за подсилване на здравето и умствените качества, а също и за слагане на ясни категории и позитивни възгледи във връзка с човешкото битие. 
    Всеки народ има собствен личен език и книжовност, които подхождат на неговото развиване, с цел да бъде той съпричастен на цялостната еволюция.
    Науката и възпитанието във всяка страна стартират от ограмотяването и запознаването със съответните буквени знаци и знаци.

    Колкото един народ е по-грамотен, толкоз той е по-богат материално, а също – здрав и с приповдигнат дух и темперамент. 
    За да се трансформират битът и съзнанието на един народ, е належащо той да има ясни категории по отношение на различаване на полезностите, които носят благосъстоянието освен като форми, само че и като полезности на Душата. 

    За да се трансформират сегашните условия на незнание, заболявания, неодобрение и други негативни въздействия, е належащо във нашата татковина да се посеят семената на положителните Начала. Тези семена дават положителни плодове, които укрепват човешката Душа, Дух и тяло.     



    Науката и възпитанието се оказват безсилни пред икономическите сривове и съмнения. Методите във връзка с образованието и възпитанието, също се оказват слаби за образуване на задоволително устойчиви и креативен персони, които да изградят щастливо бъдеще и живот в актуалния свят. 
    Това е по този начин не заради непросветеност на фрагментите, а заради бързите темпове на развиване на техническите нововъведения, които заместват човешкия труд и той от своя страна влиза в несъгласие с изкуствения разсъдък. 

    Основата, върху която би трябвало да стъпи всеки субект, е неговата Божествена природа и осъзнатост, че всеки човек е клетка от общия организъм. Този организъм, това общо тяло ще работи вярно, ще действа хармонично, в случай че е ръководено по най-правилния метод.

    Това значи, умният, рационалният метод да вземе привес в направлението на целокупния живот. Ако ли невежото, изостаналото поведе общия организъм, той ще загине, жертван е на неуспех, даже на гибел.                

    Означава, че Разумът би трябвало да бъде управляващ. За образец: имаме един рационален, високо човечен човек и един безразсъдно живеещ, който прекарва дните си в лентяйство, ястие и пиянство.

     Порокът се ражда в лентяйството, а скъпите качества се получават посредством рационален живот, който е резултат от съществени верни категории и  модели на държание.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР