Снимки: ФлагманОбщина Бургас оползотворява топлите есенни дни, изграждайки близо 200

...
Снимки: ФлагманОбщина Бургас оползотворява топлите есенни дни, изграждайки близо 200
Коментари Харесай

Нека кметът на Варна да се учи от колегата си в Бургас! 130 нови напълно безплатни места за паркиране в центъра, още 50 в квартал Славейков

Снимки: Флагман

Община Бургас оползотворява топлите есенни дни, изграждайки близо 200 паркоместа. Над 130 автомобила ще поеме новият паркинг по бул. " Мария Луиза ". В непосредственост има доста жилищни здания, а също по този начин търговски обекти.

Друг паркинг се построява в к-с " Славейков ", покрай блок 17, 18 и спирката на бързата автобусна линия. Той ще е с потенциал да поеме към 50 автомобила, които да престояват върху по този начин наречената тревна фуга, оповестява " Флагман ".

Варненци питат по кое време и тук ще стартират да работят по този метод. 

" В центъра на Варна понижиха съвсем двойно местата, въвеждайки " Синята зона ". Пълнят си хазната, а проблемът с паркирането за жителите стана двойно по-голям. Хем ще си плащаш, хем няма място къде да спреш... ", разясняват поданици на града.

Двата паркинга в Бургас, дружно с оформянето на входове/изходи към тях и тротоари, се построяват със лични средства на Общината. Използването им ще е гратис. Очаква се да бъдат подготвени до края на месец октомври или при започване на ноември.



В идващия общински бюджет, както всяка година, ще бъдат планувани и препоръчани за утвърждение от локалния парламент нови местоположения за строителство на паркинги.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР