Снимки: БулфотоСпартак (Варна) направи много силен мач срещу Лудогорец в

...
Снимки: БулфотоСпартак (Варна) направи много силен мач срещу Лудогорец в
Коментари Харесай

Спартак озори сериозно Лудогорец, но загуби с гол от дузпа

Снимки: Булфото

Спартак (Варна) направи доста мощен мач против Лудогорец в 1/16-финал от шампионата за Купата на България, само че загуби с гол от дузпа в 45-ата мин.



Още във втората минута гостите от Разград можеха да открие резултата, само че Станислав Нисторов избави удар от дребен ъгъл на Ротариу. В идващите минути съществени положения липсваха, като имаше повече борба в средата на терена. В 18-ата минута Петър Георгиев  стреля от границата на наказателно поле, само че опитът му се оказа прекомерно слаб и не затрудни стража на Спартак.



В 26-ата минута Спартак имаше прелестна опция, с която можеше да поведе в резултата. След осъществяване на ъглов удар топката стигна до Ибрям, който отклони към Цветан Илиев. Той от своя страна игра с глава, само че кълбото се удари в бранител на Лудогорец и още веднъж се върна в полузащитника на варненци. Последва втори опит на Илиев, този път след удар с крайник, а Кристиан Кахлина трябваше да се намесва, с цел да предотврати попадение в своята врата.



6 минути по-късно Начев направи прекрасен пробив и навърза няколко футболисти в зелено към себе си, само че завършващият му шут се оказа много слаб и неакуратен.

В 39-ата минута само Станислав Нисторов избави тима си от закъснение в резултата. Неточност на Начев в средата на терена докара до бърза контраофанзива на Лудогорец, след която Ихинио Марин се оказа на чиста позиция и стреля, само че стражът на Спартак избави. Топката обаче се върна в краката на Доминик Янков, който насочи удар от воле, а кълбото прехвърляше вратаря и летеше право във вратата на “соколите ”. Със сетни сили обаче Нисторов съумя да избие с една ръка и изкара в корнер.

В 45-ата минута “орлите ” получиха право да изпълнят дузпа след нарушаване на Никола Борисов против Доминик Янков. С осъществяването се нагърби Ихинио Марин, който не сбърка и откри за 0:1.



Второто полувреме стартира с искания на домакините за дузпа, само че желанията им не бяха почетени от основния арбитър Станислав Тодоров, който подвигна картон за симулация. В идващите минути темпото на игра спадна и съществени положения липсваха пред двете порти.

В 63-ата минута домакините можеха да изравнят резултата. След прелестно центриране отдясно на Генади Луго Георги Бабалиев бе оставен самичък на далечната греда и насочи рисков удар с глава. Топката обаче мина на сантиметри от страничния дирек. Минута по-късно още веднъж Бабалиев проби отляво и стреля от дребен ъгъл, само че Кахлина мазета.



След минути на мъртвило пред двете порти Спартак върна напрежението в наказателното поле на гостите след осъществяване на корнер. Там обаче нямаше кой да насочи удар, с който да заплаши вратата на “орлите ” и всичко се размина единствено с остри центрирания. В 82-ата минута Генади Луго стреля с глава, само че още веднъж неопределено.

Така варненци отпаднаха, само че откакто оставиха отлични усещания с играта си, а Лудогорец ще играе на 1/8-финалите.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР