Снимки БулфотоОпределилият се като лош вестоносец ген. Венцислав Мутафчийски поднесе

...
Снимки БулфотоОпределилият се като лош вестоносец ген. Венцислав Мутафчийски поднесе
Коментари Харесай

Мутафчийски: Вече сме на второ място в света по смъртност. Само Унгария е преди нас

Снимки Булфото

Определилият се като неприятен вестоносец ген. Венцислав Мутафчийски сервира още една неприятна вест. За последната седмица повишаването на инфектираните на 100 000 души е с 23%. 

Надминахме върха си от 23.11. 2020 година още оня ден.  Сега сме над него, тогава върхът беше 667 болни на 100 000, в този момент сме 679 на 100 000. Това сподели ръководителят на Националния действен щаб ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски.

" Нарастването по отношение на предходната седмица е с 23% , а за повишаването за 14 дни - 73%. По отношение на смъртността, предходната седмица ви оповестих, че има доста стръмно повишаване. В момента има съмнение в повишаването, единствено 5%. Но въпреки всичко за 14 дни се резервира висок % - 53 % ", добави той.

Ген. Мутафчийски акцентира, че във връзка с заетостта в лечебните заведения има повишаване на случаите със 17%.

" За последната седмица от 7 800, в този момент са 9 125,  а в интензивните повишаването е с 22% . Интензивността на нарастване на смъртните случаи към момента е висока и България мина от трето на второ място в света след Унгария ", съобщи шефът на ВМА, написа bgonair.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР