Снимки: БлицТочно в девет часа премиерът Бойко Борисов бе а

...
Снимки: БлицТочно в девет часа премиерът Бойко Борисов бе а
Коментари Харесай

Борисов се отчете за Европредседателството, ето какви са ключовите постижения

Снимки: Блиц

Точно в девет часа министър председателят Бойко Борисов бе а парламентарната зала, с цел да осведоми депутатите за това какво е направила България по време на европредседателството ни, написа Блиц.



Докладът на Министерски съвет би трябвало да бъде показан в границите на 10 минути.



" Колеги, във вашите пощи има пуснати книжки с доклада. Така че може да се запознаете с него обширно ", сподели шефката на Народното събрание Цвета Караянчева преди Борисов да стартира да приказва.



" Резултатите, които постигнехме демонстрираха нашата отговорност, усърдна работа. Мотото " Съдинението прави силата " е силата на нашето председателство и стана мото на цяла Европа. Това бе тестване на европейската ни еднаквост. Показахме, че умеем да работим добре и пълноценно. Благодаря на всички министри и специалисти в София, както и тези, които работиха в Брюксел ", по този начин министър председателят стартира отчета си.

" Първото ни председателство беше тестване за европейската ни еднаквост – показахме отговорност и професионализъм в работата ни за европейската идея. Българското председателство завърши. Резултатите, които постигнахме демонстрират нашата отговорност, професионализъм и способността ни да работим за европейската идея ",каза още той.
 
По думите му това е първото председателство за нашата страна след приемането ни в Европейски Съюз и тестване за европейската ни еднаквост.



" Ще се спра единствено на някои основни достижения ", даде обещание министър председателят.

" Започнахме със 105 отворени законодателни досиета и то прибързано, тъй като преди нас трябваше да е Англия. Равносметката - 46 реализирани съглашения ", сподели министър председателят и разясни, че 39 законодателни досиета са придвижени напред.

Борисов изброи, че по време на председателството ни страната е постигнала 58 умозаключение на Съвета, 1 умозаключение на председателството и 17 отчета за напредъка.



" Поставихме на масата редица проблеми. Както и двойният стандарт за храните. Решихме какво да създадем, с цел да може нито един европейски жител да не бъде третиран като втора употреба консуматор, тъй като всички сме еднообразно значими европейци ", сподели водачът на ГЕРБ.

" На сътрудниците от Българска социалистическа партия, които мощно се вълнуват от обществените действия, мога да кажа следното - постигнахме равни благоприятни условия и достъп до пазара на труда на всички европейски жители, както и доста други просперитети ", обърна се министър председателят към опозицията.

" Нашата работа не завършва. Искам още веднъж да благодаря на всички. Обръщам се с апел да не изпускаме историческия късмет, който имахме. Благодаря ви ", приключи министър председателят.

" Благодаря. Малко пресрочихте времето, само че на всички беше забавно, а и сътрудниците не стачкуваха ", пошегува се по-късно шефката на Народно събрание Цвета Караянчеа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР