снимкаOwn work, УикипедияМеждувременно се очаква заместник-председателят на Европейската комисия Марош

...
снимкаOwn work, УикипедияМеждувременно се очаква заместник-председателят на Европейската комисия Марош
Коментари Харесай

Лондон удължава строгите мерки срещу Северна Ирландия

снимка
Own work
, Уикипедия

Междувременно се чака заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович да посети Северна Ирландия в четвъртък и петък за срещи с политически, бизнес и публични водачи.

Гратисният интервал без митнически инспекции за някои артикули, влизащи в Северна Ирландия, още веднъж бе продължен едностранно от английските управляващи откакто договарянията с Европейски Съюз не доведоха до решение на комерсиалния спор след Брекзит. 

След като преди английското държавно управление едностранно удължи гратисния интервал от 6 месеца от началото на годината и се стигна до изострен конфликт с Брюксел за нарушаване на съглашението за Брекзит, последва официaлно искане от Лондон гратисния интервал за бъде продължен до 30 септември. Макар и с принуда Брюксел се съгласи, като от самото начало се водят договаряния за намиране на решение по по този начин наречената " Война за наденичките ", само че европейците са безапелационни, че Протоколът за Северна Ирландия не предстои на предоговаряне и би трябвало да се приложи. А това значи, че с цел да се избегне граница сред Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство и Република Ирландия, която е част от Европейски Съюз, стоките подлежат на цялостна митническа инспекция. 

С гратисния интервал се цели по-плавен преход към новите бюрократични условия за търговията след Брекзит. Източник от " Даунинг стрийт " е споделил, че с новото безсрочно удължение Лондон желае да се даде повече време за договаряния. 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР