Снимка УикипедияЯпонският император Акихиро абдикира от поста си 31 години

...
Снимка УикипедияЯпонският император Акихиро абдикира от поста си 31 години
Коментари Харесай

Императорът на Япония Акихито абдикира

Снимка Уикипедия

Японският император Акихиро абдикира от поста си 31 години след коронацията, с цел да отстъпи място на своя наследник принц Нарухито, написа Bloomberg, представен от 19min.bg.

Подобни дейности на президента в Япония не са се случвали от 1817 година насам, когато император Кокаку предава властта в ръцете на сина си прин Джоко.

``
реклама

Акихиро абдикира поради влошеното си здравословно положение на 85-годишна възраст. На церемонията той изрази откровената си признателност към народа, за дето дефинира епохата му за „ Хеисеи “. В превод това значи „ ера на реализиран мир “.
Сега за Япония предстоят месеци на обичайни церемонии по коронацията. За задачата държавният бюджет отделя 16,6 млрд йени (260,11 млн. лева.) Но по-лошата вест за стопанската система е, че пролетната почивка на борсата ще се удължи с още 10 дни.

Принц Нарухито публично би трябвало да бъде коронован на 22 октомври.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР