Снимка УикипедияРусия се опитва да придобие влияние в Африка и

...
Снимка УикипедияРусия се опитва да придобие влияние в Африка и
Коментари Харесай

Гардиън: Кремъл слага ръка на Африка

Снимка Уикипедия

Русия се пробва да придобие въздействие в Африка и да завоюва милиарди долари, продавайки на разрастващи се страни нуклеарни технологии, несъответствуващи за локалната специфичност, написа английският " Гардиън ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Предложенията на Москва няма да донесат никаква изгода на бедното население на Черния континент ", считат експерти.

От две години представители на съветската държавна компания Росатом договарят с десетки африкански водачи. Сключени са контракти с Уганда, Руанда, Гана, Южна Африка и ред други страни. В Египет Росатом строи реактор на стойност 29 милиарда $, припомня изданието. Следващият реактор ще бъде издигнат в Нигерия. Русия работи интензивно и в Замбия.

Пакетът, предлаган на страните, искащи да получат реактор, включва великодушни заеми, дълготрайни контракти за доставка и изпращане на специалисти. Египет да вземем за пример получи от Русия заем в размер на 85 % от цената на оборудването.

Според интернационалните специалисти технологиите, предлагани от Русия, са прекомерно огромни за множеството локални страни - те се нуждаят от не толкоз скъпоструващи планове с по-голяма възвращаемост. За Русия обаче е преференциално да има продължително наличие в района.

Дългосрочните контракти дават на Москва опция освен да печели, само че и да укрепва въздействието си. Това бе демонстрирано наскоро на изборите в Южна Африка, когато Русия се опита да повлияе на резултата, написа английският вестник.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР