Снимка УикипедияНорвежките власти предупреждават водачите на МПС да се оглеждат

...
Снимка УикипедияНорвежките власти предупреждават водачите на МПС да се оглеждат
Коментари Харесай

Северни елени търсят убежище в хладни тунели заради рекордните арктически горещини

Снимка Уикипедия

Норвежките управляващи предизвестяват водачите на МПС да се оглеждат за северни елени, подтикнати да търсят леговище в хладни тунели поради рекордните горещини в отдалечените северни региони на страната, съобщи Франс прес.

" В Северна Норвегия от седмици е доста горещо. Търсейки избавление от жегите, северни елени и овце се крият в хладни тунели и на сенчести места ", споделя представител на Пътна администрация, представен от Българска телеграфна агенция. 

Норвежкият метеорологичен институт регистрира в сряда във Финмарк - район в Северния полярен кръг, населяван от елени, температура от 31,2 градуса Целзий. Горещините в региона са толкоз огромни, че до момента през годината са регистрирани 12 " тропически " нощи с температури над 20 градуса Целзий.

Властите означават, че до този миг няма известие за съществени произшествия с животни, само че разказват обстановката като " съществено предизвикателство ".

Разрешението й може да пристигна още през уикенда, когато съгласно метеоролозите се чака температурите да се върнат към нормалните си стойности.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР