Снимка УикипедияЕдна от легендите на женския тенис - Мария Шарапова,

...
Снимка УикипедияЕдна от легендите на женския тенис - Мария Шарапова,
Коментари Харесай

Шарапова: Нямаше как да имам деца, докато играех тенис

Снимка Уикипедия

Една от легендите на женския тенис - Мария Шарапова, трябваше да вземе съдбоносно решение и в последна сметка да разгласи края на своята спортна кариера. Стори го предходната седмица, а новината обиколи света за секунди. Руската суперзвезда имаше доста физически проблеми в последните години и действително не успяваше да се замеси в заключителните етапи на шампионатите. Това наклони везните, написа флагман.бг.

 

32-годишната рускиня има по един трофей от Откритите шампионати на Австралия и Съединени американски щати, както и две трофеи от " Ролан Гарос ". Пред " Ню Йорк Таймс " тя приказва за кариерата си и за бъдещето си. 

За отказването: Трудно е да се съпоставят годините, когато играчи се отхвърлят. Всеки от нас има друг начин на живот. Виждаме по какъв начин някои се отхвърлят преди 30-ата си годишнина и зарязват спорта. Други не престават да играят и след 35. Мисля, че всеки състезател с поддръжката на тима и фамилията си би трябвало да реши по кое време е пристигнало времето. Аз взех решение, че моето е пристигнало.

Серина Уилямс е образец за това по какъв начин можеш да продължиш, тъй като тя още е конкурентно способна в огромните шампионати. Сигурна съм, че ще завоюва още няколко значими от тях.

За тениса и майчинството: Винаги съм казвала, че бих желала да имам деца, само че нямаше по какъв начин да се случи до момента в който упражнявам тенис. Знам, че доста тенисистки са и майки, и съчетават двете неща добре, само че аз не знам по какъв начин да го направя. Трябва да прекарваш доста часове на корта и непрекъснато пътуваш. Това те лишава от детството на детето ти. Сега след отказването си имам опция да мисля по този въпрос.

За нейното мъчно детство: Когато бях на 6, с татко ми трябваше да се преместим във Флорида, където осъзнах, че фантазията ми е тенисът.

Майка ми не можеше да пристигна, тъй като имаше проблеми с визата. Липсваха ми моментите с нея. Това е повода да не желая да съм майка до момента в който играя тенис. Знам какъв брой е комплицирано да растеш и майка ти да не е до теб.

Сега, благодаря на Бога, имам и двамата до себе си и не мога да се разделя от тях.

Наказанието за допинг: Това беше доста комплицирана обстановка, която съумях да преодолея умерено. Беше освен един от най-трудните моменти в кариерата ми, само че и в живота. Въпреки всичко, взех решение да не се срутвам, осъзнах грешката си и се преборих за завръщане по най-хубавия метод. Горда съм, че съумях и дадох най-хубавото от себе си, въпреки че резултатите през последните години не бяха кой знае какви.

За вероятно завръщане в тениса: Говори се доста за завръщането на Ким Клайстерс след толкоз доста години отвън корта. Аз обаче мога да потвърдя, че няма да играя тенис повече. Този епизод завърши. Възможно е да продължа да съм обвързвана със спорта, само че по различен метод. Няма да съм тенисистка.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР