Снимка: ТАСС, архивГубернаторът на руската Курска област Роман Старовойт съобщи,

...
Снимка: ТАСС, архивГубернаторът на руската Курска област Роман Старовойт съобщи,
Коментари Харесай

Украински дронове удариха склад за горивосмазочни материали и комбинат за руда в руската Курска област

Снимка: ТАСС, списък

Губернаторът на съветската Курска област Роман Старовойт заяви, че в склад за горивосмазочни материали (ГСМ) е избухнал пожар след удар на украински дрон, а още един дрон е поразил рудопреработвателен комбинат, съобщи Ройтерс.

Във видео, оповестено в приложението " Телеграм ", Старовойт съобщи, че няма потърпевши. Той сподели, че цистерна с гориво се е възпламенила в склад в Железногорски окръг в Курска област, на към 90 километра от границата с Украйна. Губернаторът означи, че екипи на спешните служби работят на мястото и че ще даде детайлности по-късно.

След първа офанзива с дрон по Михайловския комбинат за обогатяване на желязна руда в град Железногорск последвала втора, при която към този момент безпилотен уред е поразил комплекса, прецизира Старовойт, добавяйки, че няма жертви и при двете набези.

Руски канали на приложението " Телеграм " разпространиха видео от огромен пожар и от вреди по постройка в комплекс за руда в Железногорск. Ройтерс прави ангажимента, че достоверността на видеозаписите не е доказана по самостоятелен път.

Агенцията напомня, че в последните седмици Украйна от време на време прави набези с дронове против съветски петролни рафинерии и други енергийни инфраструктурни обекти, като от началото на пълномащабната съветска инвазия в прилежащата страна преди две години Курска област постоянно е подлагана на обстрел.

Властите в намиращите се далеко от фронтовата линия в Украйна Белгородска и Воронежка област, които също са нормални цели на украински набези, оповестиха, че и там са свалени дронове.

Каналът " База " в приложението " Телеграм ", който е непосредствен до съветската полиция, заяви, че свалените над град Воронеж дронове са били ориентирани против военна авиобаза и петролен склад.

Междувременно Ройтерс съобщи, че съгласно военновъздушните сили на Киев украинската противовъздушна защита е свалила през миналата нощ тридесет и осем от четиридесет и двата съветски дрона, изпратени към осем области в страната.

Агенцията отбелязва, че това е една от най-масираните съветски офанзиви с безпилотни летателни апарати против Украйна в границите на последните няколко седмици.

Украинските Военновъздушни сили оповестиха, че създадени в Иран дронове камикадзе " Шахед " са били свалени над Южна, Централна и Североизточна Украйна.

Сирените за въздушна паника се чували в някои области в продължение на повече от два часа. Представители на североизточната Сумска област оповестяват, че няколко дрона са нанесли удари в разнообразни региони на град Суми, само че без да дават детайлности за потърпевши или опустошения.

Атака е причинила щети на учебно заведение в Харковска област, а електропровод е бил ударен в Днепропетровска област, декларират локалните управляващи. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР