Британският здравен министър Виктория Аткинс обяви днес планове за реформиране

...
Британският здравен министър Виктория Аткинс обяви днес планове за реформиране
Коментари Харесай

Биологичният пол трябва да се уважава, каза британският здравен министър

Британският здравен министър Виктория Аткинс разгласи през днешния ден проекти за реформиране на главните правила на Националната здравна работа (НЗС) по този начин, че „ да се обезпечи уважаването на биологичния пол “. Според нея терминът „ жена “ не би трябвало „ да се изтрива от езика, в името на това да бъде приобщаващ и привлекателен “, заяви ДПА. Според Аткинс измененията в правилника на НЗС целят езикът, употребен в здравната работа, да бъде „ явен “, тъй че в името на усилването на приобщаването да вземем за пример бременните дами да не бъдат наричани „ консуматори на услуги “. Отделът за здравна и обществена грижа заяви, че дефинира „ пола като биологичен “ в новия документ, който ще бъде в основата на активността на НЗС.

Предложените промени също ще подсигуряват, че пациентите в лечебни заведения в Англия ще имат право да изискат да бъдат лекувани в еднополови отделения, като транссексуалните ще се настаняват в обособени стаи.

Официалните лица обявиха, че обновяването „ слага пациентите преди всичко “ и включва проектите да се откликне на настояванията на пациентите.

„ Казахме по време на консултациите, че желаеме езикът да е явен. Знаем, че в някои елементи на НЗС се употребява избран професионален диалект, който има най-хубави планове да включва, само че може също по този начин в действителност да изключи хората “, съобщи Аткинс. „ Например неотдавна посетих отлично родилно поделение, което беше цялостно с топлота и благополучие, с прелестни чиновници, само че те говореха за „ консуматори на услуги “ и разбрах, че в действителност имат поради дами, бременни и родилки. Не желаеме да изтрием дамите от нашия език, с цел да бъдем приобщаващи и приветливи. Ако някой влезе и желае да употребява характерна фраза или термин, ще го уважим, несъмнено, само че би трябвало да осигурим почитание към биологичния пол “, добави тя.

През октомври тогавашният министър на опазването на здравето Стив Бъркли сподели, че ще прегледа опцията за смяна на устава на НЗС, с цел да отговори на терзанията към това, че транссексуалните жениизползват отделения, предопределени за биологични дами.

Британската здравна асоциация предизвести, че препоръчаните промени ще значат за транссексуалните и небинарни пациенти „ ограничавания при евентуален достъп до жизненоважните услуги на НЗС “.

Министърът на опазването на здравето в сянка Уес Стрийтинг сподели, че „ правата на хартия са безполезни, в случай че не се дават на процедура “.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР