Снимка: Россия 24Руският президент Владимир Путин откри автомобилната част на

...
Снимка: Россия 24Руският президент Владимир Путин откри автомобилната част на
Коментари Харесай

Путин подкара камион по новооткрития Кримски мост

Снимка: Россия 24

Руският президент Владимир Путин откри автомобилната част на Кримския мост на публична гала, демонстрираха съветските малките екрани. Държавният глава подкара " Камаз " по новооткрития мост, който е с дължина 19 километра. Управляваният от Путин камион води колона от 36 строителни камиона. " Да тръгваме ", разгласи той преди да поведе колоната от камиони и кара към 20 минути по новия мост.

Президентът съобщи по време на диалог с служащи, че автомобилната част от моста е издигната качествено и в период, даже половин година по-рано. Владимир Путин не се съмнява, че придвижването на камиони ще бъде намерено през есента, а на влакове през 2019 година По проект придвижването на коли трябваше да бъде намерено през декември. Официално придвижването по моста над Керченския пролив, съединяващ Черно море и Азовско море, ще бъде намерено на следващия ден рно сутринта.

Мостът е построен със средства от федералния бюджет. Стойността на плана е 228 милиарда рубли (3.7 милиарда долара). Кримският мост, свързващ Краснодар с кримския град Керч, е от две елементи - едната е за коли, която ще бъде открита на следващия ден, а другата е за влакове, като работата по железопътното трасе ще завърши през идната година. Няколко месеца няма да се разрешава на камиони да минават по трасето. Кримският мост е по-дълъг от моста " Вашку да Гама " и по този начин се трансформира в най-дългия в Европа.

В същото време украинският министър-председател Володимир Гройсман осъди отварянето на новия мост, защото Киев преглежда включилия се след референдум полуостров към Русия през 2014 година за украинска територия. „ Руските окупационни сили, които краткотрайно окупираха Крим, не престават да работят отвън интернационалните закони ”, съобщи Гройсман. Украйна разкритикува плана, защото ще окаже отрицателно въздействие върху околната среда и по-големи кораби няма да могат да дебаркират на пристанища в Азовско море.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР