Снимка Пресцентър МСМного добри новини получи днес Бойко Борисов от

...
Снимка Пресцентър МСМного добри новини получи днес Бойко Борисов от
Коментари Харесай

Борисов: Добрите показатели, които имаме, ни позволяват отново да започнат плановите операции

Снимка Пресцентър Министерски съвет

Много положителни вести получи през днешния ден Бойко Борисов от здравния министър. Това даде основание на премиера да разпореди плановите интервенции да бъдат възобновени.

Ситуацията в България във връзка с разпространяването на Ковид-19  трайно се усъвършенства, главните трендове към този момент са стабилни  и имунизацията против новия вирус върви при строга организация.

Това бе докладвано на премиера Бойко Борисов по време на работно заседание, в което участваха министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов и представители на Националния действен щаб и на имунизационния щаб, оповестяват от държавната пресслужба.

" По отношение на заболеваемостта България е на 27-о място измежду страните от Европейски Съюз и на 9-то място по смъртност. Добри индикатори са в следствие от въвеждането на противоепидемичните ограничения “, осведоми министър Ангелов. Той акцентира, че в границите на седмица броят на излекуваните е повече от три пъти по-голям от този на новите случаи. 

" Добрите индикатори, които имаме, ни позволяват  още веднъж да стартират плановите интервенции . Има толкоз доста хора, които чакат за тях. Сега, при тези данни, не е нужно да чакате и края на месеца, понеделник или вторник, пускайте заповед и информирайте хората за възобновяването им “, разпореди министър председателят Борисов на здравния министър. 

Министър-председателят изрази признателност към ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен за солидарното систематизиране на имунизациите против Ковид-19 сред всички страни членки на Европейски Съюз. Премиерът Борисов добави, че имунизацията е от извънредно значение и за справяне с новия вариант на вируса, написа bgonair.bg.

Председателят на НОЩ проф.  Венцислав Мутафчийски акцентира, че се следи нарастване на искащите българи да се ваксинират , което е методът за справяне с Ковид-19. Мутафчийски добави, че продължава наклонността за понижаване на броя заболели в лечебните заведения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР