Снимка Пресслужба на Министерство на външните работи на РусияПродължават политическите

...
Снимка Пресслужба на Министерство на външните работи на РусияПродължават политическите
Коментари Харесай

Захарова: САЩ са заплаха за целия световен спорт

Снимка Пресслужба на Министерство на външните работи на Русия

Продължават политическите изказвания от Русия във връзка със незадоволителното показване на спортистите й.

Чашата преля, откакто България детронира Русия от първото място в художествената гимнастика, за което съветските девойки бяха абонирани от десетилетия.

Официални лица от Русия съзират интрига в дъното, на която е Съединени американски щати.

В същото време в Русия към този момент насочват взор към зимните олимпийски игри в Пекин следващата година и се пробват да включат домакина Китай в нещо като антиамериканска коалиция. Тон даде представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

“В заплаха е целия международен спорт. Русия към този момент не им е задоволителна като жертва. В Съединени американски щати към този момент стартира обработката на Китай. Тече огромна антикитайска антиспортна акция. Тя включва изказвания на законодатели, съответни дейности на представители на изпълнителната власт и публични дейци, дори не загатвам пропагандата в средствата за всеобща информация.

Мнозина си мислят, че тяхната страна ще бъде подмината. Няма да бъде. Това би трябвало ясно да се разбере. Под опасност сме освен ние, а целия международен спорт ”, разяснява гласът на Кремъл Мария Захарова, съобщи.

В реалност в Съединени американски щати тече акция за протест на игрите в Пекин поради проблемите на уйгурите - мюсюлманско малцинство, което е подложено на преследвания, а някои правозащитни организации даже приказват непосредствено за геноцид.

От беларуската федерация по гимнастика се извиниха на съветските спортисти поради обидна обява в обществените мрежи. На страницата на беларуската централа се появиха следните думи след края на олимпийските игри в Токио.

“Вие сте псевдовелики. Сваляйте короната. Ако се считате за толкоз огромни, мерете се с огромните спортни народи, от които загубихте. Руският олимпийски комитет е номер 5 ”, гласеше обявата. Малко по-късно от беларуската федерация се извиниха на Русия и оповестиха, че акаунтът е бил хакнат и коментарът не показва формалната позиция.

“Беларуската асоциация по гимнастика няма отношение към съдийството. От сърце пожелаваме на спечелилите и призьорите, както и на всички спортистки, да се приготвят добре и да се показват дойстойно в Париж. Особено желаеме да подкрепим съветските гимнастички, чийто победни обичаи са дали огромен принос в развиването на нашия прелестен спорт ”, написа в изказването на беларуската централа.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР