снимка: Пламен МинковТранспортната комисия към Общинския съвет даде зелена светлина

...
снимка: Пламен МинковТранспортната комисия към Общинския съвет даде зелена светлина
Коментари Харесай

Нов опит за спиране на колите в Морската градина във Варна, този път ще променят Генералния план за организация на движението

снимка: Пламен Минков

Транспортната комисия към Общинския съвет даде зелена светлина за актуализация на Генералния проект за организация на придвижването /ГПОД/ във Варна, оповестиха от пресцентнъра на локалния парламент.

На днешното си съвещание общинските съветници разгледаха отчет по отношение на нуждата от промяна в проекта, чиято цел е въвеждане на възбрана за придвижване на коли в Приморски парк и установяване на подобаващ часови диапазон за обслужване на обекти в Морската градина.

Промените се постановат, защото в настоящия ГПОД не е включена алейната мрежа в околност „ Салтанат “, вследствие на което там не е избран режим на придвижване. Наред с това са открити несъответствия на съществуващата организация на придвижването с условията на настоящата нормативна уредба. За територията на местността е регистрирано също увеличение на отрицателното влияние на автомобилния превоз върху околната среда: звук, газове и други нездравословни излъчвания над допустимите правила.

Предназначението на територията на „ Салтанат “, която е продължение на историческото ядро на Морската градина, е „ за паркове и градини “, а съгласно Закона за придвижване по пътищата е неразрешено прекосяването и паркирането на пътни транспортни средства в паркове, градини и детски площадки отвън обозначените за това места. Общинската разпоредба за публичния ред на територията на община Варна също не разрешава придвижването и паркирането на МПС в паркове и алеи, се показва в отчета.

Актуализацията се постанова и поради установено влияние на автомобилния превоз върху околната среда в контактната зона на бул. „ Княз Борис I ” и околност „ Салтанат “. При годишен мониторинг на РЗИ – Варна в Морската градина, до Делфинариума, са регистрирани равнища на звук 54,4 децибела при норма 45 децибела. Освен това бул. „ Княз Борис I ” е локализиран като една от зоните, в която замърсяването от автомобилния превоз във Варна е най-високо, се споделя още в документа.  

Предстои да се създаде план за актуализация на ГПОД за въвеждане на възбрана с пътни знаци от група „ B ” на кръстовищата  на бул. „ Княз Борис I ” със сп. „ Акациите “ и сп. „ Делфинариума “ в посока Златни пясъци.

Докладът за нуждата от промени в проекта за организация на придвижването е включен в плана за дневен ред на 42-то съвещание на Общински съвет – Варна, което ще се организира на 1-ви август 2019 година от 10:30 часа в зала „ Пленарна “ на Община Варна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши комен
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР