Снимка: PixabayВ първия работен ден на месец септември по 300

...
Снимка: PixabayВ първия работен ден на месец септември по 300
Коментари Харесай

Над 300 души получиха пари за доброволно закланите им прасета в Пазарджишко

Снимка: Pixabay

В първия работен ден на месец септември по 300 лева за разчистване и стерилизация на обектите след непринудено асимилиране на месото от прасетата в персоналните стопанства са получили 320 притежатели на стопанства вид „ заден двор “ в 11 обитаеми места на област Пазарджик, по данни на Областната дирекция за сигурност на храните, написа novini.bg.

Това бе обявено на извършеното през днешния ден съвещание на Епизоотичната комисия.

Всички получили помощта са притежатели на свине в общините Пазарджик и Брацигово, които не са подали в заявката си банкова сметка, а са получили финансово подкрепяне в съответното обитаемо място от чиновници на ОДБХ-Пазарджик. Изплащането на сумите продължава по график, средства се превеждат и по банков път.

От 26 август до 1 септември, в горските територии на област Пазарджик са осъществени 304 бр. инспекции и не са установени нови огнища на АЧС, заяви по време на съвещанието шефът на РДГ Пазарджик инж. Ангел Кузманов. Продължава превозването на складираната дървесина от инфектираните зони – териториите на ДЛС „ Чепино “ и ДГС „ Алабак “, крайният период е 5 септември 2019 година, избран с решение на Областната епизоотична комисия.

Горските стопанства в района разполагат с задоволителен запас за доставяне на популацията с дърва за огрев.

Полицейски патрули дежурят наоколо до промишлените свинекомплекси и на всички входно-изходни артерии в района за нерегламентиран транспорт на прасета, скотски артикули и фуражи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: