Снимка PixabayРазследване за звукова атака срещу дипломати провеждат в Германия.Полицията

...
Снимка PixabayРазследване за звукова атака срещу дипломати провеждат в Германия.Полицията
Коментари Харесай

Берлин разследва атака на американски дипломати със звуково оръжие

Снимка Pixabay

Разследване за звукова офанзива против дипломати организират в Германия.

Полицията в Берлин разгласи, че е почнала следствие, откакто чиновници в посолството на Съединени американски щати в Германия съобщили за признаци на така наречен Хавански синдром, съобщи, цитирайки Би Би Си.

Проверяват се „ изказвания за офанзива със звуково оръжие против чиновници на посолството “, които почнали през август, показва полицията. От 2016 година над 200 американски представители са потърпевши от този феномен, настояват американски медии. Президентът Джо Байдън се зарече в петък да открие „ повода и виновните “ за синдрома.

Заболяването се характеризира с главоболие, проблеми със зрението и други признаци, по принцип присъщи за мозъчно разтърсване. Някои от хората, минали през него, приказват, че чували фокусирани, пронизващи остри звуци, от които им прилошавало. Няколко души в посолството на Съединени американски щати в Берлин са се оплакали от признаци, присъщи за „ Хаванския синдром “, заяви сп. „ Шпигел “. Говорител на задачата отхвърли да разяснява полицейското следствие.

Изявлението на Байдън пристигна, откакто той подписа законопроект с ангажимент да по-добри здравни грижи и увеличена финансова поддръжка за жертвите. Той обаче дефинира случаите на „ Хавански синдром “ с термина „ аномални здравни произшествия “, формалното им наименование от администрацията на Съединени американски щати Байдън сподели, че цивилен чиновници, чиновници на разузнаването, дипломати и военни по целия свят са били наранени. За появяването на мистериозното заболяване бе обявено за първи път през 2016 година в посолствата на Съединени американски щати и Канада в Хавана. След това имаше редица сходни случаи. Според изказвания на американски медии предишния месец резидентът на Централно разузнавателно управление на САЩ във Виена е бил махнат, защото пренебрегнал недоволства от синдрома в посолството на Съединени американски щати.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР